Fenerbahçe’nin son haftalardaki yıldızı Roberto Soldado oldu.

Son oynadığı 5 maçta 3 gol ve 2 asistle oynayan İspanyol futbolcunun bu çıkışındaki önemli etken ise Ersun Yanal ve ekibinin yaptırdığı çalışmalar oldu.
 
Phillip Cocu ve Erwin Koeman döneminde kadroda düşünülmeyen Soldado adeta dışlanmıştı. Avrupa Ligi kadrosuna alınmayan, lig maçlarında da Slimani ve Frey’in arkasında kalan 33 yaşındaki yıldız moral bozukluğu da yaşamıştı. Bunun yanı sıra takımın kondisyon antrenmanları da şimdiki kadar etkili değildi.
 
Ayrıca maçlarda oynamadığı için de Soldado kendini hazırlayamadı. 
 
Öyle ki Ersun Yanal göreve geldikten sonra forma bulmaya başlayan deneyimli yıldız, başlangıçta bu tempoyu kaldıramadı. Soldado yakın zamana kadar maçlarda kulübeye yorulduğunu işaret ederek “Beni çıkarın” diyordu. 
 
Yapılan takım ve bireysel çalışmalarla kademe kademe fiziksel kapasitesini yükselten başarılı futbolcu son 5 hafta itibariyle hazır hale geldi. Islam Slimani’nin kadroda düşünülmemesi ve Michael Frey’in de ameliyat olması sebebiyle tek golcü Soldado kaldı. Ersun Yanal, bazı çalışmalarda takımını golcüsüz de oynatıyor.  
 
İspanyol oyuncunun olası sakatlığı ya da cezalı olması durumunda bu bölgeyi doldurmak için çeşitli alternatifler deniyor.
 
Roberto Soldado, sezonun ikinci yarısında 4 gol atarken, son 3 maçta da ağları havalandırmayı başardı. Valencia formasıyla 82 gol kaydeden Roberto Soldado, Getafe’de 33, Tottenham’da 16, Osasuna ve Villarreal’de 12’şer gol kaydetti.  



Kaynak:Milliyet