Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 5-1 yendikleri maçtan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Uslu, 1,5 ay önce yükselişe geçeceklerini belirtiklerini hatırlatarak, "Daha önümüzde çok zaman var. İnşallah önümüzdeki maçları kazanarak önemli bir şekilde şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu göstereceğiz." dedi.

Uslu, bir gazetecinin "Medipol Başakşehir maçında Quaresma'nın pozisyonuna sarı kart verilmemesi ve hakemlerin tartışılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bakınız aynı gün Gaziantepspor maçı vardı. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'na bunu görmesini tavsiye ediyorum. Gaziantep'ten bir oyuncu atıldı. Onu mukayese ederseniz ne demek istediğimizi anlarsınız. Biz zaten çifte standart ile ilgili konuşuyoruz. Ceza almaktan da korkmuyoruz. Biliyorsunuz biz cebimizden ödediğimiz için ceza verirlerse parasını da veriyoruz ama ceza önemli değil, mühim olan hatanın bütün ligi etkilediği. Geçen sezon hatırlarsınız fark 5 puan olacakken bir anda 2 puana indi 1-2 hata yüzünden. Bu hataların yapılmamasını söylüyoruz. Bu hatalar devam ediyor. Quaresma oynamış, şu veya bu oynamış, bizim için önemli değil. Yeneceğiz ve başka bir alternatifimiz yok ama hakemlerin genelde çifte standart yapmamaları gerekiyor."

Fikstürün Avrupa'da oynayan her takımı etkilediğinin altını çizen Uslu, "Konyaspor'a ve Osmanlıspor'a bile tesir etti. Avrupa maçları sonucunda düşüşe geçtiler. Bu tür şeyler Avrupa'da oynuyorsanız olacak şeyler. Basketbolda bırakın 3 günü iki günde bir oynuyorsunuz. Şampiyonluğa oynayan takımların kadrosu geniş. Üç önemli sakatımız vardı. Çıkışımıza birinin sakatlığı olduğu halde devam ettik." ifadelerini kullandı.

Uslu, bir gazetecinin şampiyonluk yarışında en güçlü adayın kim olduğu yönündeki sorusuna ise "Şampiyonluk yarışında en büyük aday kendimizi görüyoruz. Başkası bizi ilgilendirmez." şeklinde cevap verdi.

"EVVELKİ SENE YAŞADIĞIMIZ OLAY AYDINLATILMALI"

Mahmut Uslu, 2 sezon önce Rize dönüşü takım otobüsünün kurşunlanması olayını da hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trabzon'da çok iyi bir misafirperverlik örneği gördük. Rize'de de aynı durum devam etti. Kamu görevlileri de kendimizi güvende hissettirecek ortamı sağladı. Bu vesile ile evvelki sene Rize dönüşünde vahim bir hadise oldu. Bunun mutlaka aydınlatılmasını bu vesile ile söylemek istiyoruz. Çünkü bu konu, çok önemli toplumsal bir olaydı. Bir an evvel bu suçlu kimse, en tepedeki de dahil olmak üzere hepsinin bulunmasını talep ediyoruz. Türkiye'nin bu zamanda Kurtuluş Savaşı gibi konularla mücadelesi var. Çok ciddi problemleri var devletimizin ama bu konuyu tekrar yeniden gündeme getirerek sizlerin aracılığıyla bu konunun önemli olduğunu söylemek istiyoruz."  

kaynak: htspor