FBTV'de UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Fenerbahçe-Zenit maçını değerlendiren Tuncay Şanlı sarı-lacivertli oyuncuların performanslarına da değindi.

Eljif Elmas'a değinen Tuncay Şanlı, ''Eljif Elmas'ın dikine oynayan, adam eksilten özellikleri var.  Biraz da bitiricilik anlamında kendini geliştirirse hem takıma katkısı daha fazla olur hem de kendi kariyeri açısından iyi olur. Victor Moses da takıma inanılmaz enerji kattı'' dedi.

Galibiyeti getiren golü kaydeden Slimani hakkında konuşan Tuncay Şanlı, ''Slimani'nin en büyük eksikliği o kaleden o kadar çok uzaklaşıyor ki arkadaşlarına yardım etme isteği ile çok efor sarfediyor. Ama ceza sahasına gelince yeterli gücü kalmıyor. Ancak gol attıkça orada daha fazla kalacak. Kendini bulacaktır'' ifadelerini kullandı.

Penaltı kurtararak galibiyette önemli rol oynayan Harun Tekin'e değinen Şanlı, ''Harun Tekin takıma güven veriyor. Harun varsa sıkıntı yok diyorsunuz. Ben çok rahattım penaltı olduğunda. Harun, penaltıyı kurtarırım güvenini herkese veriyor. Bu arkadaşlarına da tribünlere de yansıyor'' diye konuştu.

Sadık Çiftpınar'a değinen Tuncay Şanlı, ''Sadık Çiftpınar yeteneklerinin farkında. Dyzuba'ya kafa topu aldırmadı. Esktra mücadele ediyor. Bunun karşılığını tribünlerden alıyor. Bu onu daha da motive ediyor. Bugün iyi bir maç çıkardı'' yorumunu yaptı.

Isla için de konuşan Şanlı, ''İnanılmaz bir enerjiyle oynuyor. Bir pozisyonda Valbuena, Isla'yı bekledi. 30-40 metre geriden geleceğini biliyor. İleri geri çok çalıştı. İkinci maçta olmayışı büyük kayıp. Isla son ortalarda da istediğini yapabilirse katkısı daha fazla olacaktır.