2002 yılında efsanesi olacağı Fenerbahçe'ye transfer olan 35 yaşındaki Volkan Demirel, Fenerbahçe yönetiminden sözleşme konusunda ricada bulundu.

Fenerbahçe'nin 1+1 yıllık sözleşme teklifine karşılık 2 senelik sözleşme talebinde bulunan deneyimli eldiven, "Sizlerden hiçbir şey talep etmiyorum. Alacağım ücretin takdirini de size bırakıyorum. Bu kulübe çok şey borçluyum. Bugün Volkan Demirel olduysam F.Bahçe sayesinde. Gözümü burada açtım. Futbolu da burada bırakmak istiyorum. Tüm şartlarınıza evet diyorum, ekstra hiçbir şey de talep etmeye niyetim yok. Sadece 1+1 yıllık mukavele istemiyorum. Seneye tekrar sözleşme imzalayacak mıyım diye düşünmektense 2 yıl daha buradayım diye düşünmek beni daha da rahatlatır. Olursa 2 yıllık olsun" dedi.

Yöneticiler Volkan'ın maddi konuda da tüm yetkiyi yönetime bırakarak jest yapmasına karşılık olarak tecrübeli file bekçisinin sözleşmesini 2 yıllık yaptı. Volkan Demirel eşine az rastlanır bir şekilde, efsanesi olduğu kulüple 35 yaşında iki senelik sözleşmeye imza atacak.