Vardar 'da yok bir gece ve Fenerbahçe. Çıkarılan 11 'e baktığımızda Aykut Kocaman yanlışları göze çarpıyor çok net. Defans kurgusu orta saha ve forvet eksiklikleri. Bunların sebebi sanırım sporseverler değil. Roman 'daki ısrarına rağmen o bölgede devamlı Topal denemesi Topal 'ın en verimli oldugu orta alanda onun yerine formsuz Souza ısrarı forvette sadece sağlıklı yaşam koşuları eşliginde sezonda 6 milyon euro net alan Robin 'e susup genc Ahmet 'i bu denli ağır stresli maclarda 11 başlatması gibi. Daha cok ornekler sunabiliriz elbette.

Mesela bir oyuncu kadrodaysa ve senin ilk forvet tercihinse onu gidip sonlarda değil ilk 11 başlatmalısın kanımca. Bu isim Soldado. Başlat ilk 11, verim alamazsan değişikliğe git bu genç Ahmet üzerindeki baskıyı da ortadan kaldırırdı üstelik. Ahmet böyle maçlarda değil Kadıköy'de maçın son bölümlerinde galipken hazırlanmalı oyuna sokulmalı genç oyuncular böyle kazanılır lakin.  Defansın sol kanadı eksiklerle dolu her 90 dakika her hafta . Ve oraya hamle yerine takımda 4-5 ön libero bulunması ağır bir ironi. Dün gece maç sonu özellikle yerli oyunculara tepkiye anlam veremiyorum. Elbetteki hataları bireysel elbetteki sonuca etki etti ama iyi düşünüp adil davranılmalı.

Yenilen ilk golde Topal'ın sektirmesinden sonra Martin 'in rakibi karşısında aciz durumuna susup görmezden gelip 7 yıldır bu takımin orta sahasını çoğu kez tek başına tasıyan Mehmet Topal 'a vurulması,ikinci golde Kameni 'ye susup yine sadece Topal'a sallanması,takımdaki tüm yabancıların kötü ve etkisiz oyununa susup da Ozan Tufan 'a Alper 'e Şener 'e vurulup lince girilmesi bana pek de adil bir tutum olarak gelmemektedir .



Aylardır sorun olan aslında 2. Krasic vakası olan Robin 'i göklerde tutup takımdaki Volkan Demirel 'den Ozan 'a Topal 'dan Şener 'e kendi değerlerimize medyanın linci ne kadar yabancı hayranı oldugumuzun acık göstergesidir. Ben Fenerbahçe 'nin yeni transferlerinde katılımıyla toparlanacağına inanıyorum. Pazar gecesi Trabzonspor maçı takım adına bir fırsattır. Bu maçı kazanıp Vardar rövanşında da turu geçecek skoru alıp yolunu rayına oturtma şansını yüksek görüyorum. Aykut Kocaman geldiğinden beri 2 yıldır yatan takıma ağır idmanlar yükledi bu gerekliydi ve sezon içinde bu idmanların mükafatları alınacaktır. Dün gece skor 0-2 ama bana göre tur İstanbul 'da gelecektir.

Rövanşta ilk 45 dakikada Fenerbahçe gol veya goller ile soyunma odasına gidip farklı kazanıp taraftarına turu hediye edecek diye düşünüyorum. Bu sezon ligde rakipler çok sağlam ve kuvvetli kadrolar kurdu. Geçen sezondan çok daha çetin bir lig bizleri bekliyor. O yüzden taraftar takımına küsmeyip sonuna kadar pozitif inanç dolu sinerjisini hissettirmeli sahadaki temsilcilerine.

Siz bakmayın medyadaki anlık skorluk algıcı ve Fenerbahçe 'ye vurmaktan primle nemalanan sözde futbol ulemalarına bu takım Aykut Kocaman ve taraftarıyla ve sahadaki futbolcularıyla zorlukları aşacak asalettedir. Fenerbahçeli dostlar unutmasın ki onlara kendilerinden başka dost yok. Aile icinde tek yürek olarak çözülecek sorunlar yerini zafere bıraktığında bu keyfi Fenerbahçe tadacaktır.

Trabzonspor maçı takım adına şans umarım futbolcu kardeşlerim bunun bilincinde sahada olur ve taraftarıyla bütünleşip yoluna umutla devam eder.

Saygılar 

Levent Ümit Erol | SPORUN DİBİ