Adının büyük kulüplerle anılmasıın normal olduğunu belirten 27 yaşındaki oyuncu, "Çok gol atan forvetlerin ismi başka takımlarla anılır ki bu dönemde de adımı birçok takımla yan yana gördüm. Özellikle İspanya'da iyi işler yaptığım için Betis, Villarreal, Valencia gibi takımların hedefinde olduğum yazıldı. Bu aynı zamanda iyi iş çıkardığımı gösterir" yorumunu yaptı.


"DÖNERSEM İNGİLTERE YA DA İSPANYA"

Avrupa'ya dönerse İspanya ya da İngiltere'de oynamak istediğini vurgulayan golcü isim, "İngiltere'de oynama hayalim var, İspanya'ya gittiğimde kariyerimde de en iyi seviyeye ulaşmıştım. Bu yüzden bir gün İspanya'ya da dönmek isterim. Beijing ile sözleşmem var ve amacım geçen sezondan daha iyi olmak. Milli takımda da başarılı olmakı istiyorum, önümüzde önemli turnuvalar var." dedi.

Alt yaş kategorilerinde Fransa'da oynamasına rağmen Kongo'yu seçmesinin nedeni sorulan Bakambu, "Farkı yaratan neydi? Fransa'da oynarken de Kongo'da ciddi bir hayran kitlem vardı. Birçok mesaj, video, yorum geliyordu. Türkiye'ye gittiğimde, Türklerin bana olan sevgisini gördüm ve 'İnanılmaz. Türkler beni bu kadar seviyorsa, Kinşasa'daki insanları tahmin edemiyorum' dedim kendi kendime" cevabını verdi.

40 milyon euro bonservis bedeliyle Çin'in yolunu tutan Bakambu, Beijing Guoan'da 28 maçta 23 kez ağları sarsarak başarılı bir dönem geçirdi.

Kaynak: Sporx