Konami ile UEFA arasındaki 10 yıllık sponsor partnerliği anlaşmasının 26 Mayıs 2018 tarihinden sonra sona erecek olmasıyla birlikte artık Pro Evolution Soccer oyunlarında UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi lisansı olmayacak ve görünüşe göre EA Sports lisans için UEFA ile anlaşmayı başarmış.
 
Uzun yıllardır FIFA oyunlarında spikerlik yapan 74 yaşındaki Hollandalı futbol spikeri Evert ten Napel Hollanda FIFA eSpor turnuvasının finali esnasında FIFA 19'da UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin olacağını doğruladı.
 
 Evert ten Napel'ın Açıklamaları; 
 
"Yılda yaklaşık olarak altı yedi gün boyunca, Utrecht'teki stüdyoda Youri Mulder [başka bir spiker] ile birlikte güncellenen yorumları kaydediyorum. 2019 ile birlikte oyun daha iyi olacak çünkü UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni de eklediler. 2019 versiyonunu neredeyse bitirdim ve yakında test merkezine gidecek. [Test merkezinde] bazı çok iyi oyuncular her şeyi kontrol edecek ve bundan sonra Ekim ayında oyun mağazalara gidecek."
 
Electronic Arts EA Play 2018 basın konferansı 9 Haziran tarihinde Türkiye saati ile 21:00'da başlayacak. Muhtemelen FIFA 19'da orada tanıtılacak.

FIFA 19'DA NELER OLACAK?

-Oyunda bir Dünya Kupası modu bulunmayabilir. Bu özelliği FIFA 18'e kaydıran EA, içinde bulunduğumuz mayıs ayının sonlarında FIFA sahiplerine güncellemeyi ücretsiz olarak dağıtacak.
FIFA 19, PS4, XBox One, Nintendo Switch ve PC için çıkacak. PS3 ve Xbox 360 sahipleri, maalesef bu kez oyunu oynayamayacaklar.

-Alex Hunter modu üçüncü sezonuyla devam edecek. Bu kez oynanış süresinin biraz daha artması bekleniyor.

-Oyunda çok yüksek ihtimalle Şampiyonlar Ligi ve UEFA Ligi resmi olarak bulunacak. Konami ile anlaşmasını daha 1 sene varken apar topar sonlandıran UEFA'nın, EA ile anlaşmasına kesin -gözüyle bakıyoruz.

-Geçtiğimiz aylarda, "FIFA 19'da hangi stadyumları görmek istersiniz?" adıyla yapılan resmi ankette TT Arena ve Vodafone Park ilk iki sırada yer almıştı. Bu sene EA bu iki stadyumla ilgili bizlere bir sürpriz yapabilir.

-Bu senenin en büyük bombası ise Türkçe spiker olabilir. Hatta size bir şey çıtlatayım: EA'in YouTube'da oldukça sevilen bir kanal olan "Sesegel" kanalının sahibi olan ve aynı zamanda PES serisine de spiker desteği sunan Hasan Mustan ile görüşmüş olma ihtimali var.

-Oyunun kapağında yine büyük bir sürpriz olmazsa Cristiano Ronaldo olacak ve geçmiş senelerden alışık olduğumuz Türkiye Ligi ve Türkçe desteği de aynen devam edecek.