UEFA Avrupa Ligi’nde üç temsilcimiz bu gece sahneye çıkmaya hazırlanırken bu sezon sıklıkla şahit olduğumuz yayın krizi bu maçlar öncesinde de sürüyor. Beşiktaş’ın Sarpsborg’u konuk edeceği, Fenerbahçe’nin Dinamo Zagreb deplasmanına gideceği ve Akhisarspor’un da Krasnodar’ı ağırlayacağı akşamda üç maçın da şu an yayıncısı bulunmuyor.

Bu sezon grup aşamasından itibaren Avrupa maçlarını yayınlaması beklenen Bein Sports, Galatasaray maçını yayınlayacağını karşılaşmaya saatler kala açıklarken UEFA Avrupa Ligi maçları için de yayıncı kuruluşun benzer bir açıklama yapması bekleniyor.

Ülkemizde yaşanan hızlı kur değişimlerinin yayın bedellerini etkilediği ve soruna yol açtığı düşünülürken, sosyal medyada üç takımın da taraftarları ve futbolseverler yaşanan yayın krizi durumuna tepki gösteriyor.

Bilindiği üzere bu sezon Milli Takım’ın Rusya maçı öncesinde ve LASK Linz – Beşiktaş maçında yayın krizi yaşanmış ve son anda çözülmüş; Burnley – Başakşehir mücadelesi ise hem Türkiye’de, hem de İngiltere’de hiçbir kanaldan yayınlanmamıştı.