Süper Lig'in 7.haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Galatasaray'da, teknik direktör Jan Olde Riekerink basın toplantısında bir çok konuya açıklık getirdi.

Kadro tercihlerinin ne olacağıyla ilgili soruya, "Ankara'da çok zor bir maç bizleri bekliyor. Ligde iyi işler yapıyoruz. Takımın aldığı sonuçlardan fazlasıyla memnunum. Her zaman daha ileriyi, daha iyiyi hedefliyoruz. Yediğimiz 6 golün 4'ü duran toplardan. Bütün antrenmanlarda bunun üzerine çalışıyoruz. Basit goller yemeye devam ediyoruz ama sorunu çözeceğiz. Bugün de bu konuda çalıştık. 5 tane önemli stoperim var. Duran toptan gol yedik diye kazanan takımı bozmam doğru olmaz''. ifadelerini kullandı.

TOLGA SON ANTRENMANA KATILMADI

Milli takımdan sakat dönen Tolga Ciğerci ile de ilgili konuşan Riekerink, ''Milli takım dönüşleri fiziksel açıdan oyuncular adına dezavantaj oluyor. Şu anda Wesley ve Kolbein'in sakatlıkları var fakat kadro olarak bu sorunları ortadan kaldırabiliriz. Her oyuncunun alternatifi olan bir kadro çeşitliliğine sahibiz. Bugün yaptığımız antrenmana da Milli takımdan sakat dönen Tolga katılmadı''. dedi.

SABRİ, TAM BİR TAKIM OYUNCUSU

Sağ bek mevkisindeki çeşitlilikten memnun olduğunu dile getiren Riekerink, ''O bölgede bir çok alternatifimiz var. Hepsi de kaliteli oyuncular. Sabri ve Linnes gibi çok önemli iki oyuncumuz vardı. Aralarına şimdi de Cavanda katıldı. Hepsinden çok memnunum. Özellikle Sabri tam bir takım oyuncusu ve inanılmaz hırslı bir oyuncu. Aynı şekilde Cavanda'dan da beklentilerim çok yüksek''. Dedi.

MAYIS'TA DEMİŞTİM AMA...

Tesislere fotoğrafının asılmasıyla ilgili çok gururlandığı söyleyen Riekerink, ''Sizlere Mayıs'ta şampiyon olursak bu işin olabileceğini söylemiştim ama yönetimimiz fotoğrafımı duvara şimdiden astı. Bu durum beni çok gururlandırdı ve sevindirdi. Göreve geldiğim günden bu yana çok önemli işler başardık. Özellikle Türkiye Kupası'nı kazanmamız benim açımdan da çok önemli oldu. Orhan ve Ayhan hocamla beraber çok iyi işler yapıyoruz ve bana çok yardımcı oluyorlar. Hem teknik ekip hem de futbolcularımın desteğini asla unutmayacağım'' diyerek verilen destekten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

ADVOCAAT'I ELEŞTİRMEM DOĞRU OLMAZ

Vatandaşı olan Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat ile ilgili sorulan sorulara, ''Advocaat'ı yakından tanıyorum. Benim başka kulüpler, oyuncular veya hocalarla ilgili olumlu veya olumsuz konuşmam doğru olmaz. Onu eleştirmek de benim haddime değil. Önemli olan benim ne yaptığım''. Dedi.

SNEIJDER'İN YOKLUĞUNDA FARKLI ŞEYLER DENEYEBİLİRİZ

"Sneijder’in sakatlığı, bizi farklı çözümlere itecek gibi gözüküyor. Teknik ekip olarak kafamızda bazı düşünceler var. Bir forvet de olabilir iki forvet de... Bu hafta taktiği değiştirip, çift forvet oynayabiliriz. Tek forvet de elimizdeki opsiyonlardan birisi olarak duruyor. Bakarsınız 1 buçuk forvetle sahaya çıkarız ama bunu sadece oyuncularımla paylaşacağım. Nigel De Jong da bu hafta kadroda olmasını beklediğim oyuncularımızdan biri. 3 gündür bizimle birlikte çalışıyor, kısa bir süre sahada olabilir" diyerek Gençlerbirliği maçı öncesinde taktiğin değişeceğiyle ilgili ilk sinyalleri verdi.

FATİH TERİM VE ARDA TURAN İLE İLGİLİ...

Son olarak da Milli takımda yaşanan krizle ilgili, ''Fatih Terim ve Arda Turan, Türk Futbolu için çok önemli isimler. Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgilye sahip değilim. O yüzden ikisiyle de ilgili bir şeyler söylemek veya yorum yapmak istemiyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.