Dünya devi Barcelona'dan ayrılması gündemde olan Milli yıldız Arda Turan için Galatasaray'ın ana sponsoru Nef de devreye girdi.

Hürriyet Gazetesi’nden Ceyhun Kuburlu’nun haberine göre; anlaşmanın detayları henüz belli olmasa da İspanyol devinden yılda 7 milyon Euro kazanan Arda Turan'ın Galatasaray'a transferi gerçekleşirse ücretinin önemli bir bölümünü sponsor şirketin karşılaması bekleniyor.
Konuyla ilgili olarak şirket yetkililerinin Barcelona'da Arda Turan ile görüştüğü ve transferin önümüzdeki günlerde açıklanabileceği belirtildi.

3 MİLYONU KULÜPTEN

Sarı-kırmızılılar, yılın transferi olması beklenen Arda Turan için Nef'i de devreye soktu. Barcelona'dan yılda 7 milyon Euro kazanan Arda'nın Galatasaray'a transfer olması halinde, yıllık ücretinin 5 milyon Euro'ya ineceği öğrenildi. Ancak bu ücret sarı-kırmızılı takımın bütçesini aşıyor.

Burada da hem Galatasaray hem de Barcelona'nın sponsoru olan gayrimenkul devi Nef devreye girecek. İki kulübün bonservis konusunda anlaşması halinde geriye sadece Turan'ın yıllık ücreti kalacak.

Galatasaray'ın yıllık 3 milyon Euro'yu gözden çıkardığı belirtilirken, geri kalan 2 milyon Euro'nun ise sponsor şirket aracılığıyla ödenmesi gündemde.

HEDEFİ YURTDIŞI

Nef bu anlama kapsamında Arda Turan'ı reklam yüzü yapacak. Turan, TV reklamları başta olmak üzere birçok özel projede kullanılacak. Şirketin yeni projelerini tanıtması beklenen Turan'a aynı zamanda bir de daire verilecek. Timur Holding markası olan Nef, 2010 yılından beri ofis ve konut alanında önemli projelere imza atıyor. Dünyaca ünlü mimarlık şirketleriyle de çalışan Nef, Avrupa'da da farklı çalışmalara imza atıyor. Nef'in önümüzdeki dönemde büyüme stratejileri arasında yurtdışı bulunuyor.

DURSUN ÖZBEK’TEN AÇIKLAMA

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni transferlerin imza töreninde Arda Turan açıklaması yaptı. Özbek, gelen soruya şu şekilde cevap verdi;
“Arda Galatasaray’ın yetiştirdiği herkesin iftihar ettiği bir futbolcumuz. kendisi çok iyi bir Galatasaraylı.  Türkiye’de oynamak isterse geleceği yer Galatasaray. Galatasaray yönetimi böyle bir buluşmadan memnun olacaktır. Transfer çok kolay bir olay değildir. İradelerin oluşması lazım. Amacımız en iyi takımı kurmak. Transferler hakkında çok spesifik bitmeden bazı detaylar vermek doğru olmaz. Çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek istiyorum.”