Cim Bom’da ikinci Asamoah harekâtı... Sarı-Kırmızılılar sezon başında isteyip de Juventus’un son anda vazgeçmesiyle alamadığı Ganalı sol beki bu kez renklerine bağlamaya kesin kararlı. Bir süredir devam eden yabancı oyuncu tartışması ve kontenjanın azaltılması ihtimali nedeniyle Asamoah işini rafa kaldıran Galatasaray Yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen müjdeyle yeniden harekete geçti. Erdoğan’ın, “2019’a kadar yabancı sınırına müdahale yok” yönündeki sözleri, Galatasaray’ın takviye planlarını yeniden gözden geçirmesini sağladı.

Tek eksik bölge sol bek 

Sezon başında yapılan tüm transferleri oynatan ve bir anlamda şampiyonluk kadrosu kuran Sarı-Kırmızılılar, eksik olarak görülen Tek bölge olan sol bek için Asamoah’ı mutlaka renklerine bağlamayı hedefliyor. Galatasaray Yönetimi, sezon sonunda mukavelesi bitecek olan 28 yaşındaki futbolcunun bonservisine 1.5 milyon Euro’luk teklif yapacak.

Spinazzola’yı bekliyorlar 

Juventus cephesi, menacerler vasıtasıyla yapılan görüşmelere henüz olumlu ya da olumsuz olarak dönmedi. Ancak kiralık olarak Atalanta forması giyen oyuncuları Spinazzola’yı devre arasında geri alabilirlerse, Asamoah’ın gitmesine izin verecekler. Sarı-Kırmızılılar bu süreci yakından takip ediyor ve Asamoah’ın mutlaka Ocak ayındaki kampa yetiştirilmesi düşünülüyor.