Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Hollandalı oyuncusu Nigel de Jong, Medipol Başakşehir maçı öncesi konuştu.

Basın toplantısı düzenleyen De Jong, ilk kez Türk Telekom Arena'da ilk 11'de sahaya çıkacağı için heyecanlı olduğunu belirterek, ''İlk defa Türk Telekom Arena'da, taraftarımız önünde ilk 11'de sahaya çıkacağım. Bundan dolayı çok heyecanlıyım. Geçen sakatlık döneminden sonra yüzde yüz hazırım. Her maça bu şekilde hazırlanıyorum. Bir an önce Başakşehir maçına çıkıp 3 puanı almak istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''EMRE BELÖZOĞLU'NU TANIYORUM''


Başakşehir'in 36 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu'yu tanıdığını belirten Nigel de Jong, ''Emre Belözoğlu'nu tanıyorum. İyi bir oyuncu. Kaliteli bir futbolcu. Sahaya çıkınca arkadaş, dost olmuyor.'' dedi.

Galatasaray'a transferiyle ilgili de konuşan De Jong, ''Yanılmıyorsam bir buçuk sene önce de Galatasaray'la temasım oldu. Ama o dönem, ABD macerası yaşamak istedim. Avrupa'ya dönmek istedim. Galatasaray'a gelmek istedim, kontrata bakmadan imza attım.'' dedi.

''BENİM İÇİN GERÇEK PITT BULL, EDGAR DAVIDS'TİR''


Lakabıyla ve Felipe Melo ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya ise De Jong, ''Birçok oyuncunun lakabı var. Benim de birkaç lakabım var fakat ben King Kong'u daha çok seviyorum. İsmimle de uyumlu bir lakap. Bana göre gerçek Pitt Bull, orijinal Pitt Bull Felipe Melo değil, Edgar Davids'tir.'' şeklinde yanıt verdi.