Galatasaray taraftarının gönlünde attığı goller ve sevinçleriyle taht kuran, "duruş"un mimarı Aurelien Chedjou ile yollar ayrılıyor. 2013 yılında Lille takımında 6.3 milyon Euro bonservis ödenerek alınan ve 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan Kamerun Aslanı'na yönetim, "Seneye seninle devam etmeyeceğiz" dedi.

SEBEP YÜKSEK MALİYET

Yıllık net 2.2 milyon Euro alan, maç başı da 10 bin Euro kazanan Chedjou'ya, "Kulüp bul" diyen yönetim, kadro maliyetini de böylece düşürmeyi hedefliyor. 1 yıl daha mukavelesi bulunan ve yeni sözleşme isteği kabul görmeyen Kamerunlu da ayrılığa sıcak bakıyor.

MARSİLYA HEP İSTİYOR

Kamerunlu yıldız, Fransız basınına ise Marsilya konusunda yeşil ışık yakıp şu açıklamayı yaptı: "Evet, menajerimle bir temas vardı, Marsilya'ya gelebilirdim ama ben G.Saray'a odaklandım. Kötü bir dönemden geçiyorduk. Menajerlerim, Marsilyalı yetkililer ile konuştu ama bu transfer o dönemde gerçekleşmedi. Neden olmadığı konusunda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum" dedi. Kamerunlu yıldızın Fransız ekibi ile önümüzdeki günlerde anlaşma sağlaması gündemde.

BU SENE FAZLA FORMA ŞANSI BULAMADI

Sarı-kırmızılılar ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan Aurelien Chedjou, bu sezon sakatlıklarla boğuşurken, ligde 19 maçta görev aldı. 1 gol atıp 2 asist yaptı. Chedjou'nun 3 sezonda ise 94 resmi maçta 11 golü bulunuyor.

(Kaynak: Akşam)