Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalyaspor maçından önce Diagne’yi Hasan Şaş’a teslim etmiş ve ''Bu hafta gol atacak. Atmazsa senden sorarım'' demişti. Antalyaspor maçının 79’uncu dakikasında ise belki de Senegalli oyuncunun Galatasaray kariyerinin dönüm noktası oldu. Tecrübeli teknik adam, kaleye tek şut atan ve onda da isabet sağlayamayan Diagne’yi oyundan alıp, Mitroglou’yu oyuna sürmeye karar verdi. Amacı, Diagne’yi kazanamıyorsa, Yunan golcüsünü kaybetmemekti. Tam o sırada Hasan Şaş, ''Hocam zaten 3-0 bırak maçı bitirsin. Ndiaye’nin sarısı var. Mitroglou’yu oyuna al. İnanıyorum Diagne bu gece atacak'' dedi. Mitro’nun oyuna girmesinden sonra Diagne biri sayılmayan iki gol attı. Maç sonunda kendisini ilk kutlayan da Hasan Şaş oldu.

26 kezle 90 dakika sahada kalan oyuncular arasında en az topla buluşan Diagne, gol olan şutu dışında 2 tane isabetsiz şut attı. 1 kilit pas verdi. 1 de adam geçti. Ama Senegalli 2 kez ofsaytta kalıp, 5 kez de top kaptırdı.

Bu arada Diagne’nin attığı golden sonra sevincini tribünlerle paylaşması yüzünden sarı kart görmemesinin nedeninin aşırıya kaçmaması olarak yorumlandı.

Gecenin gizli kahramanı Hasan Şaş

Fatih Terim’in kendisinden sonra takımın başına teknik direktör olarak geçmesini düşündüğü Hasan Şaş, Pazartesi akşam ki Antalyaspor galibiyetinin kahramanlarındandı. Diagne’nin çıkmasını engelleyen Şaş, Terim’in hakeme itiraz yüzünden tribüne alınmasının da önüne geçti.

Henry Onyekuru - Amilton mücadelesinde Antalyaspor lehine verilen faul Fatih Terim’i çıldırttı. Bülent Korkmaz da Galatasaray yedek kulübesinin tutumuna itiraz edince Hasan Şaş araya girip tansiyonu düşürdü. Terim’i, ''hocam Fenerbahçe maçını hatırla'', Korkmaz’ı da ''tamam kaptan'' diyerek sakinleştirdi.



Kaynak:Fotospor