Galatasaray Başkanı Dursun ÖzbekGalatasaray Lisesi’nin 150. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu. 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, okul yıllarında kendisine 'tostos' lakabı takıldığını söyledi !

Lise yıllarına dair anılarını anlatan Özbek, bir arkadaşını kendisine 'tostos' lakabı taktığını ve uzun yıllar böyle anıldığını açıkladı. Dursun Özbek, konuşmasının devamında, "Her şeyimi bu okula borçluyum. Rahmetli babam beni okula bıraktı ve okula girdiğimde sınıfı arıyordum. Sınıftan içeriyi girdim, kapıyı açtım herkes yerini almış ve oturmuş vaziyetteydi. Bir arkadaşım var; Halil Kızıl. Kapıdan girdiğimde beni gördü ve ‘tostos geldi’ dedi. Nereden buldu, nereden çıkardı bilmiyorum ama tabii bu duruma sinirlendim. Her Galatasaraylı talebenin yapmaması gereken bir şeyi yaptım ve kızgınlık haliyle bana nasıl 'tostos' dersin deyip saldırmaya başladım. Orta sona kadar 3 sene boyunca ben her sinirlendiğimde o isim daha çok yayılmaya başladı. Dursun kelimesi hiç ortalıkla dolaşmıyor hep 'tostos' deniliyor. Orta sondan sonra ben de bu duruma alıştım. Tostos o yıllar kızdığım bir isimdi. Bugünde hala akıllarda kalan isimler arasında olduğum için şanslıyım” ifadelerini kullandı.

"150 YILDIR ÜLKEYE ÖNEMLİ İSİMLER YETİŞTİRMİŞ BİR KURUMDUR"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "1905 yılında Ali Sami Yen, bu okulda, bir edebiyat sınıfında Galatasaray Spor Kulübü'nü kurdu ve buradan çıkan kulüp bir dünya markası oldu” dedi.

Galatasaray Lisesi’nin 150. Yılı kutlamaları Galatasaray Lisesi’nde yapılan törenle başladı. Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi'nin devlet düzeyinde önemli isimler yetiştirdiğini söyleyerek, “Galatasaray Lisesi bugün 150. yılını kutluyor. Modern eğitime geçmesi 1868’de Sultan Abdülaziz Han döneminde gerçekleşti. Bugüne kadar 150 yıldır ülkeye önemli devlet adamları, sanatçılar, bilim adamları, sporcular yetiştirmiş bir kurum. 1905 yılında Ali Sami Yen, bu okulda, bir edebiyat sınıfında Galatasaray Spor Kulübü'nü kurdu ve buradan çıkan kulüp bir dünya markası oldu. Kurulduğu tarihten itibaren Galatasaray Lisesi spora büyük katkı vermiştir. Özellikle Olimpik sporların hepsi bu yuvadan ülkeye dağılmıştır ve dolayısıyla Galatasaray Lisesi devletine, cumhuriyetine her zaman gerekli insan kaynağını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Ampute Milli Takımı’nın başarısına da değinen Özbek, “Milli Takım ile gurur duydum. O insanların spor yapma isteği, heyecanları ve kendilerini parçalarcasına mücadele etmesi hepimizin hayranlığını kazandı” şeklinde konuştu.