beIN Sports'a konuşan Dursun Özbek, TFF ve derbi hakkında görüşlerini paylaştı.

- Federasyon düşmanımız değil! -

Türkiye Futbol Federasyonu hakkında konuşan Özbek, "Federasyonu biz seçtik. Aramızda soğuk rüzgar yok. Galatasaray'ın futbol bütçesi 120-130 milyon eurolara gelmiş. Profesyonel anlamda çok büyük bütçelerle yönetilen kulüpler var. Camialar çok büyük camialar. Galatasaray denilince yönetim kurulunu düşünmemek lazım. Bütün dünyaya yayılmış bir kulüp. Hakem hatalarını bugüne kadar yaptığımız ikili görüşmelerde ve basın toplantılarında dile getirdik. Hiçbir zaman gündeme getirmedik. Federasyon bizim rakibimiz ya da düşmanımız değildir. Federasyonla kurumsal olarak diyalog eksikliği hissediyoruz. Kişilerle değil. Bu durum psikolojik zarar veriyor. Bunların engellenmesi lazım." şeklinde konuştu.

- Derbinin hafta sonu oynanmasını yararı var! -

Derbi hakkında da görüşlerini paylaşan Dursun Özbek, "Türk Telekom Arena'da Beşiktaş'la pazartesi günü çok önemli bir maç oynayacağız. Derbinin hafta sonu oynanmasının sonsuz yararı var. Böylesine önemli bir maçın bir tatil günlerine denk gelmesi gerekir. Seyircilerin daha rahat gelebilmesi açısından. Federasyonun uygulamalarına bakıyorum. Bu zamana kadar bu tür maçları nasıl oynatmış? Eğer çarşamba maçını oynuyorsan, cumartesi ya da pazar oynuyorsun. Perşembe günü oynayınca da Pazar günü oynuyorsun. Teammül böyle. Galatasaray'ın geçen seneki maçlarının hepsi pazar günü oynandı. Çok özel bir sebep yoksa, bu maçın pazar günü oynanması lazım. Benim tercihim buydu. Pazar gününde bu kadar ısrar etmemin nedeni, pazartesiye alınmasının nedenini merak ediyorum. Bizim derdimiz 'Beşiktaş 1 gün dinlenmiş, 2 gün dinlenmiş' değil. Maksat bu değişiklik yapılırken, bu değişikliği yapan kişiler ne düşündü. Bazı senaryolar yazılıyor, buna müsaade edilmemesi lazım. Bunlara fırsat veriliyor. Benim bütün sıkıntım burada. İkisi de büyük bir camia. Galatasaray ve Beşiktaş kritik bir maç oynuyor." ifadelerini kullandı.

- Beşiktaş'ı yeneceğiz! -

Derbiyi mutlaka kazanacaklarını belirten Özbek, "Pazartesi günü 40 binin üzerinde taraftarımız arkamızda olacak. Beşiktaş bizim ezeli rakibimiz. Türkiye'nin en eski spor kulübü. Beşiktaş sadece bu sene iyi değil. Her zaman iyi oynamıştır. Pazartesi günü Türk Telekom Arena dolacak. Galatasaray Beşiktaş'ı yenecek." dedi.