Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Nazifoğlu, şampiyonluk yarışında en şanslı takım olarak kendilerini gördüğünü anlatırken, "Bence favori Galatasaray. Rakiplerimizden Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor ve çok sayıda maç yapacak. Başakşehir'in ise bu yarışı sonuna kadar götürebilecek bir kadro derinliği yok. Fenerbahçe'nin de sezona kötü başlaması, bizi şampiyonluğun en önemli adayı yapıyor." dedi.

"BRUMA, YAŞ GRUBUNUN MESSI'Sİ"

Nazifoğlu, bu sezonki performansıyla takımın vazgeçilmezi haline gelen Bruma'dan övgü dolu sözlerle bahsederken, "Bruma, yaş grubunun Messi'si. Dünyada kendi yaş grubunun en önemli oyuncusu. Hocamız da takımda kalmasını zaten istemişti. Tek eksiği, kendine olan güveninin az olmasıydı. Bu sorununu da aştı ve patlama yaptı." diye konuştu.

"EREN'İN LEWANDOWSKI'DEN FARKI YOK!"

Sezon başında Kasımpaşa'dan transfer edilen Eren Derdiyok'u da adeta göklere çıkaran Nazifoğlu, "Avrupa'da Eren Derdiyok kalitesindeki golcüler için 50-60 milyon avrolar konuşuluyor. Eren'in Lewandowski'den farkı yok. Bayern Münih'te koy kadroya, Lewandowski kadar oynar." şeklinde konuştu.

"TOLGA'NIN TRANSFERİ İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK"

Levent Nazifoğlu, Tolga Ciğerci'nin transfer sürecine de değinirken, "Transferi için çok uğraştık. 6 milyon avro bonservis istediler ama bunu pazarlıklarla 3 milyon avroya indirdik. 24 yaşında bu tip bir oyuncu için 3 milyon avro komik bir bonservis bedeli. Oyuncunun kalitesini biz zaten biliyorduk. Titiz bir çalışma yaptık. Öyle hemen gidip aldığımız değil, aylarca uğraştığımız bir oyuncuydu. Şu anda ondan çok memnunuz. Bu başarılı performansı da bizim için sürpriz değil." dedi.

Nazifoğlu, ligin 8. haftasında Trabzonspor ile oynayacakları maça da dikkat ederken, taraftarın TT Arena'yı doldurması gerektiğini söyledi.