Geçtiğimiz sezonlarda Galatasaray Basketbol takımının en isimlerinden birisi olan Gabonlu Stephane Lasme, geçen sezon Galatasaray ile Euro Cup şampiyonluğu da yaşamıştı.

Aldığı 1 yıllık men cezası için Karar gazetesine röportaj veren yıldız basketbolcu, verilen cezanın adil olmadığı görüşünü savunuyor.

Lasme, “Davama benzer olanlarda verilmiş cezalara bakıldığında, ceza işlenen suça uymuyor.Aslında, oynadığım takımların çoğu sezon arasındaki tercihlerimden haberdardı. Pek çok insan kenevirin sporcu sağlığına yararlı özelliklerinden habersiz ve ben onları eğitmek için burada değilim. Marihuana performansı artırmaz, ben daha önce yapılan her testi geçtim ama federasyon kararını verdi; bir yetişkin olarak yaptıklarımın sonuçlarına katlanıyorum.Kariyerimde gerçek bir profesyonel ve kazanan biri olduğumu kanıtladım. Kendimin ve ailemin haricinde başka kimseye zarar vermedim, ne takıma ne de ligin itibarına… Neden bana bir sezon oynamama cezası verildi? Bunun cevabını gerçekten çok merak ediyorum.” dedi.