Maç sonunda da hocasının kendine güvenmesi gerektiği mesajını verip sorumluluk aldı. Takım genelinde ise mücadele gücü elde etmesine rağmen rakibe baskıyı bırakmayan bir Aslan vardı.


En belirgin değişiklik ve çözüm ise taktikteydi. Terim ve ekibi, 3-5-2 taktiğiyle ortayı güçlü tutup zayıf rakibi Kayseri'nin işini bitirdi. Bu planın üç oyuncunun cezası bitene kadar da devam etmesi söz konusu.

FATİH TERİM, ÖZEL OLARAK TEBRİK ETTİ

Süper Lig'de uzun süre sonra ilk 11'de şans bulan Sofiane Feghouli, Kayseri maçının en iyilerinden biriydi.

Teknik direktör Fatih Terim de, 90 dakika sonrasında Cezayirli futbolcuyu özel olarak tebrik etti. Zaman zaman forvet arkasına geçen başarılı kanat oyuncusu, bu performansıyla formayı kaptı.

Feghouli, Cezayir Milli Takımı'na çağrılırken, Afrika Uluslar Ligi'ndeki Togo karşılaşmasının kadrosunda yer aldı.

7 eksikle gittiği Kayseri'den galibiyetle dönen G.Saray'ın en önemli kazancı Sofiane Feghouli oldu. Maçtan önce Fatih Terim'le özel bir görüşme yapan Cezayirli, "Hocam son bir şans istiyorum. Bana güven" dedi. Terim de oyuncusuna, "Forma senin" cevabını verdi. Cezalı Garry Rodrigues'in yerine Kayseri'de 11'e giren Feghouli, ilk golü hazırlayan isim olurken, oyun içinde hem Belhanda'yı rahatlattı hem de Onyekuru'yu olumlu etkiledi.

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre ise Rodrigues'in boşluğunu dolduran yıldız futbolcuyu maçtan sonra Terim de "Sözünü tuttun" diyerek tebrik etti. Feghouli, Rodrigues'in cezalı olduğu Konya ve Beşiktaş maçlarına ilk 11'de çıkacak.

YENİ TRANSFER GÖZÜYLE BAKILIYOR

Suudi Arabistan'dan teklif alan Feghouli, "Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağım" diyerek G.Saray'dan ayrılmadı. İdmanlarda da isteksiz görününce kesik yedi. Kayseri'de ise bulduğu şansı iyi değerlendiren Feghouli'ye teknik heyet yeni transfer gözüyle bakıyor.

FEGHOULI, GEÇEN SENEYİ HATIRLATTI

Sofiane Feghouli, oynadığı futbolla geçen sezonki formda dönemlerini hatırlattı.

Son dönemde gözden düşen Cezayirli yıldız, fırsatı kaçırmazken futboluyla ilgili, "Hocamın tıpkı geçen seneki gibi bana tekrar güvenmesini istediğim mesajını vermeyi amaçladım" dedi.

Feghouli, galibiyeti ceza alanlara hediye etti.

Kaynak: Türkiye