Fatih Terim, basın toplantısı öncesi beIN Sports'a "Son maçımızı kendi evimizde, bize yakışır bir şekilde bitirmek en büyük amacımız. Son maçların sonucu Şampiyonlar Ligi'ne tesir etmekten ziyade, UEFA'ya etki edecek. Kazanmak en büyük isteğimiz, öyle olur ümit ediyorum ki." demecini verdi. 


Basın toplantısında gelen, 1999/2000 sezonuyla ilgili karşılaştırmaya Fatih Terim, "O günkü takımla bugünkü takım aynı mı ona bakmak lazım. Aynısını başarabilir mi? Neden olmasın? Ancak önce bir Avrupa Ligi'ne kalalım. O da henüz garanti değil. UEFA, Galatasaray'ın daha önce kazandığı bir kupa. Sonuna kadar gitmek isteyecektir. Olur, olmaz bilmiyorum ama iddiası bu yönde olacaktır. UEFA'da son kalan takımlar da aşağı yukarı Şampiyonlar Ligi'ne yakın, çok kolay olmayacak bir yarış gibi gözüküyor. Hiç mağlup olmadan, Milan maçıyla başlayan o serüvenin sonucunda alınan şampiyonluğun bir ikincisini umarım yaşarız. Ne olursa olsun Avrupa'da olmak isteriz. Galatasaray oralara alışkın bir takım." cevabını verdi. 

"GÖNÜL İSTERDİ Kİ BİZ TWEET ATALIM"

Fatih Terim, Lokomotiv Moskova ile Schalke 04 arasındaki karşılıklı tweetler ile ilgili soruya, "Şampiyonlar Ligi gibi çok yüksek bir kalibrede oynanan bir oyun içinde bunları espri olarak kabul ediyorum. Schalke'nin sevincinden dolayı böyle bir tweet attığını, Lokomotiv'in de çok güzel bir espri yaptığını düşünüyorum. Gönül isterdi ki biz bir tweet atalım, 'Haydi Lokomotiv' diye. Yenseydik Moskova'da, 8-7 gelirdik buraya. O yüzden 'Haydi Galatasaray' demeye devam ediyoruz." cevabını verdi.


"HERKES 30-40-100-200'E ALIRKEN, BİZ..."

Galatasaray'ın tecrübeli teknik patronu, "Her toplantıda özellikle dile getiriyorum. Biz gerek grubumuzda, gerekse mücadele eden tüm takımlardan farklı bir durumdayız. Şampiyonlar Ligi'ne de öyle başladık. UEFA cezalarımız ve ligde yaşadıklarımız nedeniyle eşit koşullarda yarışmıyoruz. Herkes 30'a, 40'a, 100'e, 200'e alırken, siz satmadan alamıyorsunuz. Aradaki makas açıldı. 'Her şey para değil' diye bir şey yok artık. Bu bir bahane değil, bu bir gerçek." ifadelerini kullandı.

TERİM'DEN GOMIS SORUSUNA FLAŞ YANIT

"Gomis satılmasaydı, bambaşka bir Galatasaray olur muydu?" sorusunu Fatih Terim, "Arkadaşlar, bir defa Gomis'in üstünden bir sürü şey söyleniyor. Madem sordunuz, cevaplayayım. Koca bir takımı bir oyuncuya bağlamak doğru değil. Gomis iyi bir golcü ve önemli işler yaptı ama koca Galatasaray, Gomis'in yerine iki oyuncu alma niyeti olmasa Gomis'i verir mi? Yerine iki santrafor alınacağı için teknik olarak satışına onay verdik. Ayrıca satmadan alamayan bir takımdan bahsediyoruz. Her bonservissiz oyuncu da bonservisi yok diye size uygun olmuyor. Teknik heyet 'Evet' demeseydi diyorlar. Galatasaray'ın menfaati neyse teknik heyet 'Evet' der. O gün idare olarak da teknik olarak da bu karar verilmiş. Verilmesinin de sebepleri var. Yoksa biz durup dururken gol kralını neden verelim? Bakmayın zaman zaman bazı hesaplardan yazanlara, siz buraya bakın.Gomis iyi bir golcüdür. Olsa bazı şeyler değişebilir miydi? Evet bunu da inkar etmemek gerekir ama bugün Galatasaray bu gruptan çıkıyor olsaydı, kimsenin aklına bu soru gelmezdi. Bazen çok istediklerimiz olmuyor. İki tane kararı var bunun, bir idari, bir teknik... Ama bakıyorum ki bir tarafa doğru yıkılma çabası görüyorum. O da doğru değil. Gomis çok iyi bir golcü ama o gün için Gomis'in gönderilme kararı verilmesi doğruydu. Demek ki iki taraf da bunu istedi." şeklinde yanıtladı.

"SAHADA TARAFTARLA BULUŞMAYI ÖZLÜYORUM"

Fatih Terim, "Galatasaray ligde, Şampiyonlar Ligi'nde kötü sonuçlar alınca doğal olarak birtakım şeyler eleştirilme ve hatırlatılmalıdır. Hatta nedeni de sorulmalıdır ama henüz hiçbir şey bitmediği için dikkatli sorulmalıdır. Yolumuz henüz daha çok uzun inşallah." ifadelerini kullandı.

Cezaların sorusunu Fatih Terim, "Ligdeki durum, cezalar, sakatlıklar herkesin malumu. Ben de basın toplantısı yapmayı, sahada taraftarlarla buluşmayı, saha kenarını özledim. Allah'tan Şampiyonlar Ligi var da hasret gideriyoruz." şeklinde cevapları.

"BENİM GİBİ HAYATI HÜCUMLA GEÇMİŞ BİR HOCA..."

Fatih Terim, takımın son durumuyla ilgili olarak, "Nagatomo'nun ciğeri söndü! Komorlar diye bir yere gidiyorlar, Benin diye bir yere gidiyorlar. Yuto şimdi de Asya Kupası'na gidiyor. Bizim geniş bir kadromuz yok, derin bir kadromuz yok. Yoksa benim gibi hayatı hücumla geçmiş bir hoca üçlüyle, beşliyle oynar mı? Fizikçi mi iyi değil, doktor mu sıkıntılı... Hepsi kendini ispat etmiş insanlar. Yasin'i ben scout'ın yanına koydum. Takım koşmuyor diyorsunuz, geçen maç 114 kilometre koşmuşlar. Galatasaray, 2-0'dan 2-2'ye, 9 kişi oynasa bile engel olmalı. Hata benim. Onlar iyi profesyoneller. Galatasaray, güçlü bir marka, bu unutulmamalı. Bu marka kendini yenileyebilir. Avrupa maçlarının ortamını, atmosferini ve kıymetini de iyi bilir. İnanıyorum ki yarın kendi seyircimiz önünde tüm şartlarımızı zorlayarak oynayacağız. Galatasaraylılar bunların üstünden gelir. Biz hep beraber bir araya gelmeye devam etmeliyiz. Sadece 40 bin kişi bir antrenmana değil, tüm camia bir araya gelmek zorunda. Bu da yavaş yavaş gerçekleşecek inşallah." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Sporx