Transfer gelilşmeleri hakkında da konuşan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim "Mevcut kadromuzu koruduktan sonra ihtiyacımıza göre transfer yapmaya özen göstereceğiz" dedi.

Dünya Kupası'nda forma giyen oyuncularla ilgili son durumu paylaşan deneyimli teknik adam Tarık Çamdal, Eray İşcan ve Tolga Ciğerci konularına da açıklık getirdi. 

TERİM'DEN GENEL KAMP DEĞERLENDİRMESİ

"28’inde başladık İstanbul’da. Hastane ve doktor işlerimizi bitirdik. İdman da yaptık. 2. bölümümüze de İsviçre’de başladık dün. Burada ayın 21’ine kadar kalacağız. Sonra İstanbul’a döneceğiz. 13’ünde İsviçre Ligleri’nden herhangi bir takımla oynayacağız. 18’de PSV, 21’inde de Valencia ile oynayacağız. Biraz izin verdikten sonra tekrar yurt dışında büyük ihtimalle 31’ine kadar 2 maç daha oynayabiliriz. 5’inde Süper Kupa. Sonra da Süper Kupa’ya hayırlısıyla başlayacağız. İstanbul’da sadece fizik çalışmaları yaptık. Burada karma idman olacak. Çok isterdim yeni gelen arkadaşlarımız adapte oldular diyebileyim. Muğdat adapte oldu, hiçbir sorun yok."

"Elenme sıralarına göre izin verdik. Belhanda burnundan küçük bir operasyon geçirdi. Yuto Nagatomo’ya ayın 24’üne kadar izin verdim. Geçen seneden beri devamlı oynayan, hatta kırık parmağıyla oynayan bir Muslera var. Ona da biraz izin verdik. Hepsinin Süper Kupa’ya yetişeceğini düşünüyorum. Yavaş yavaş gelecekler."

"Tolga zaten sakat, tedavi oluyor. 20 günden daha fazla bir zaman gerekiyor. İstanbul’da daha rahat tedavi olur. Tarık’la da ben konuştum. Oynamak bazen birçok şeyden iyidir. Kazancınız ne kadar fazla olursa olsun oynamanın hazzını size vermez. Oynarken daha fazla kazanırsınız. Tarık’ta bir şeyler olmamış. Gidip oynaması gerektiğini söyledik. Tek düşüncem oydu. Eray için de aynısı geçerli. Gidip oynamalı. Kendilerini ispat etmeliler. İnanıyorum ki en kısa zamanda yeni kulüplerini bulup oynayacaklar."

CİĞERCİ KONUSU

"Bizim oyunculara kızma gibi bir lüksümüz yok. Ancak kararlarıyla ilgili tasarruf hakkımız var. Ümit ederim bir an evvel iyileşir, döner gelir. Sağlığına kavuştuktan sonra karar veririz."

TERİM'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI

"Mevcut kadromuzu korumak istedik. Burada kritik nokta kiralık olan Nagatomo ve Denayer’di. Donk’un sözleşmesi yenilendi. Yuto’yu hallettik. Denayer de inşallah olur. Mevcut kadromuzu koruduktan sonra ekonomik olarak, gücümüzün yettiği kadar, sonra takımımızın ihtiyacı kadar transfer yapmaya gayret göstereceğiz. Başkan ve yöneticilerle de paylaştım daha önce. İhtiyacımız var bazı yerlere. Artı olayları hiç saptırmadan söylemekte yarar var. 31 Ağustos’a kadar olan bölüm her kulübün olduğu kadar bizim için de önemli bir zaman dilimidir. 1.5 ay var daha. Gelmeler, gitmeler olabilir."