Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Atiker Konyaspor ile son dakikada yediği gol ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maçın ardından transfer dönemine ve maça dair açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"Paramız yok, zamanımız yok, emeğimiz çok bir transfer dönemi yaşadık. İhtiyacımız var mıydı? evet. Artık işin transfer dönemi bitti. Artık çıkan 11'lerin desteklenmesi gerek. Ndiaye'ye de emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Fernando da üzerinde baskı hissediyor, sadece o sakat. Doktorlardan izin alarak, Portekiz'deki doktoruna gitmek istedi, diyaloğu bizimle sürüyor. Biz İstanbul'da hadi defans yapalım da, skoru koruyalım düşüncesinde değiliz. Oradaki maç da güzel geçecektir. Mümkünse her maçı kazanmak isteyen ve bunun için bir anlayış ortaya koyan bir Galatasaray var. Hakan Balta'yı sol bek düşünmemek lazım. Sol bek oynarsa, çok acil durumlarda oynar. Yuto ile Lato, bizde 2 sol bek gibi görünüyor, korkulu rüya göstermeyecekler gibi görüyorum. 2 bekin devamlı gitmesini isteyen anlayışımızda, Hakan Balta'nın yapması zor.''

SERDAR AZİZ: ''2-1'DEN SONRA MAÇI BİTİRMEMİZ GEREKİYORDU''

Maçın gollerinden birine imza atan Serdar Aziz, ''2-1'den sonra 3-1'i bulup maçı bitirmemiz gerekiyordu. Ama bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Artık ikinci maçta kendi sahamızda gerekeni yapmamız lazım.'' ifadelerini kullandı.

SİNAN GÜMÜŞ: ''PES ETMEYECEĞİZ''

Kupa maçlarında attığı gollerle dikkat çeken Sinan Gümüş, ''Son dakikalarda golü yediğimiz için çok üzüldük. Ama pes etmeyeceğiz. Taraftarımız önünde bu turu atlayacağız. Son haftalarda fazla şans bulamıyordum. Ama Fatih Terim bize bu sinyali hep veriyor. Bana şans geldiğinde iyi kullandığımı düşünüyorum.'' dedi.

FATİH TERİM'İN BASIN TOPLANTISI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Atiker Konyaspor ile berabere kaldıkları Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçı için, "Bu da bize nazar boncuğu olsun" dedi. 

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda Atiker Konyaspor ile son dakikada kalesinde gördüğü golle 2-2 berabere kalan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim maçın oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu basın toplantı odasında maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Maçı değerlendiren Fatih Terim, Süper Lig maçı gibi heyecanlı bir Türkiye Kupası maçı oynandığını dile getirerek, "3-2'de yenilebilirdik, o arada 3-1'e, 4-1'e de gelebilirdi. Sonuç itibariyle bu da nazar boncuğu olsun bize. Süre almayan, oynamayan birçok oyuncumuzu görme imkanımız var, onlarında bu şansı değerlendirmelerini istedim. Şöyle baktığımızda dün akşam itibariyle artık transferle ilgili her hangi bir şey söz konusu değil. Mevcuda bakalım, elimizdeki arkadaşlarımıza bakalım ve çıkacak 11'in ya da 11'lerin yanında olalım, onları destekleyelim ki, sezon sonuna kadar bu kadro ile gideceğiz. Böyle baktığımızda bu tip maçlarda Koray'ın, Hakan Balta'nın, Donk'un, Marti'nin yada bir başkasının kalecinin bu fırsatları iyi değerlendirmesi lazım. Kolay değil, çok uzun müddet oynamayan var, hiç süre almayanlar var, 8 ay neredeyse geçmiş. Sonuçta Konya'da deplasmanda çeyrek finalde oynuyorsunuz. Bunu düşündüğümüzde bazı arkadaşlarımızın hatalarını da yanlışlarını da hoş görmek gerekiyor. Güzel bir maç oldu, Konyaspor'u da tebrik ediyorum. Gayet herkese bir lig maçı gibi güzel bir maç seyrettirdik, heyecanlı. İkinci maça kaldı sonuç bakalım ne olacak" dedi.

Galatasaray'ın tur şansının sorulması üzerine Fatih Terim, "Favoriyiz ya da eleyeceğiz diyeceğimiz bir sonuç değil" cevabını verdi. Terim ardından şunları söyledi: "Galatasaray takımı muhakkak ki, 2-2 bizim için iyi bir sonuç İstanbul'da turu geçeriz diye bir düşünce içinde olmayacaktır. Orda da kazanmak için biran evvel golü bulup korkulu bir rüya görmek istemeyeceğiz. Ben oradaki maçında güzel geçeceğine inanıyorum. Çünkü Konya oynamak istiyor. Bizim durumumuz ne olacak, Konya'nın durumu ne olacak. Rotasyona devam mı ederiz, yoksa başka bir kadrolarla mı çıkarız bilmiyorum ama güzel bir eşleşme oldu. İstanbul'da bu güzel oyun devam edecek. İstanbul'a 2-2 ile dönüyoruz küçük de olsa bir avantajımız var ama bu maçtan önce biz favoriyiz ya da eleyeceğiz diyeceğimiz bir sonuç değil."