Galatasaray, zirve derbisinden 2-0'lık galibiyetle çıktı. Sarı-Kırmızılı ekip, ilk golünü 23. dakikada Fernando ile buldu.

Sol kanattan gelişen atakta Nagatomo'nun pasında altıpasta topla buluşan Fernando, skoru 1-0'a getirdi.Brezilyalı yıldızın golüyle birlikte Galatasaray kulübesi çılgına döndü. 

Kulübede büyük sevinç yaşanırken Fatih Terim ise kenarda adeta kendinden geçti. Terim'in sevinirken havaya zıpladığı görüldü.



Galatasaray, mücadelenin 66. dakikasında penaltı kazandı. Dusko Tosic kırmızı kart görürken topun başına Bafetimbi Gomis geçti.Fransız yıldızın penaltı vuruşunu yapacağı o anlarda Fatih Terim, yeşil sahaya arkasını döndü.

Gomis'in şutu direkten dönerken Fatih Terim'in tepkisi de ortaya ilginç anlar çıkardı.



Karşılaşmada son anlar oynanırken Beşiktaş'ın geliştirdiği atakta Fernando MusleraTalisca'nın kafa vuruşunu tek elle kurtardı. Uruguaylı file bekçisi riske girerken bu kararı, Fatih Terim'i çileden çıkardı.

Şutun çekildiği anlarda Fatih Terim, o pozisyonu dikkatle takip etti.Muslera'nın kurtarışı sonrasında sinirlenen tecrübeli çalıştırıcı, kulübeye döndü.

Yardımcılarına 'Ne yapıyor?' şeklinde işaretler yaptığı görülen Terim, sonrasında ise ellerini havaya kaldırdı. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Rakipleriniz kazandığında işler daha zor oluyor. Gerilim ve stres oluyor. Öyle bir yerde yürüyorsunuz ki en ufak takılmanızda pozisyon değişikliği, hatta şampiyonluğu kaybetmeniz muhtemel.Bu maçları oynamak kolay değil ama bugün maçın ve futbolun hakkını verdik. Emeğimizi, alın terimizi, ruhumuzu ortaya koyduk. Dualarımız kabul oldu. Daha çok da atabilirdik. Sonuna kadar hak ettik." şeklinde  konuştu.

Kendisini en çok, sahada Galatasaray gibi mücadele etmelerinin ve inanarak 3 puanı almalarının mutlu ettiğini anlatan Terim, "Şimdi kaldı 270 dakika daha. İki maçımız dışarıda, bir maçımız ise içeride olacak.Kalan 270 dakikayı, bugünkü cesaretten gram eksiltmeden geçirmeliyiz. Ayrıca 50 bini aşkın inanmış yüreğe de buradan sonsuz teşekkür ediyorum. Galatasaray, taraftarıyla dik yürür. Bugün o vardı. Kalan 3 maçta Allah yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

Derbi maçta topla oynama sürelerinin yüzde 50 gözüktüğünü aktaran Terim, "Biz biraz daha basit ve çabuk oynadık. Ancak bizim kazanmamızdaki en önemli etken, Beşiktaş'a kendi yarı sahamızda kolay pas imkanı vermemiş olmamız. Geçmiş maçlarda bu bölgede 300'e yakın pas yaptıklarını görüyorsunuz. Bu maçta ise yarısı kadar dahi yaptırmadık." değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş karşısında penaltı vuruşundan yararlanamayan Bafetimbi Gomis'e olan güvenini vurguladı.

Gomis'in kendileri için çok önemli bir oyuncu olduğuna dikkati çeken Terim, "Bir daha penaltı olursa yine ona attıracağım. Varsın derbilerde atamasın, diğer maçlarda atsın. Bugünkü oyunuyla her şeyi hak etti.Bugün bir penaltı daha olsaydı yine Gomis'e attırırdım. Hiç tereddüt etmeden topun başına geçmesini istedik. Bazen golcüler de tutukluk yapabilir. Hem takımda iyi bir lider hem de hakikaten futbolu yaşayan, kendine dikkat eden, bize de lazım olan bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Başarılı performansıyla dikkati çeken Ryan Donk'un sezon sonu takımdan ayrılmak istediği iddialarına değinen Sarı-Kırmızılı teknik adam, "Her geçen gün daha da iyi oynuyor ve vazgeçilmezimiz oluyor. Tüm arkadaşlarının sevdiği müthiş bir çocuk. Donk'un bizlere sormadan gitme kararı vereceğini zannetmiyorum.Kendisini takımda görmek istiyoruz. Saha içinde birkaç görev yapabilecek bir oyuncunun gitmesinden yana değiliz. Şu an odaklandığımız tek konu ise kalan 3 maçımız." şeklinde konuştu.

CİĞERCİ'NİN DURUMU
Fatih Terim, hafta içi ağrılarını gerekçe göstererek idmana çıkmadığı duyurulan ve derbi maçın kadrosunda da yer almayan Tolga Ciğerci'nin durumuna açıklık getirerek şu açıklamayı yaptı;

"Yapılan tamamen dürüstçe bir deklarasyon. İki ayağında da problemi var ve zaman zaman dinlenmek zorunda. Bu konuyla ilgili mukavelesinde madde de var. Hafta başında yardımcı antrenörlerimiz ve doktorumuz kendisine sorduklarında, ayağında ağrı olduğunu ve oynayamayacağını söylemiş.Eğer oyuncu ağrıdığını söylüyorsa üzerine gidilmemelidir. Doktorumuz oynayabileceğini söylerken, kendisi ağrısı olduğunu aktardı. Biz de kendisini sağlık ekibiyle tedaviye bıraktık. Ancak bugün maçtan önce ve maçtan sonra soyunma odasındaydı."

GÜNEŞ VE KOCAMAN SÖZLERİ
Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in sezon sonu görevlerini bırakacaklarına yönelik iddiaların aktarılması üzerine, "Maçlardan sonra adrenalin yüksek olduğu dönemde söylenen sözler oluyor. Hepimiz zaman zaman sinirlenip bir şeyler söylüyoruz.Ben başka teknik adamlarla ilgili mecbur olmadıkça bir şey söylemiyorum. Onların kararlarına herkes saygı duymalı. Şu an Galatasaray'ın zamanı ve kalan 270 dakikaya konsantrasyon sağladım." şeklinde konuştu.

Maç öncesi Şenol Güneş'i ziyaretine de değinen Sarı-Kırmızılı çalıştırıcı, "Şenol Güneş sadece meslektaşım değil, milli takımdan arkadaşım, birlikte oynadığımız uzun yıllar var.Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Taraftarımız bir şeyler söylediğinde de elimi kaldırarak engelledim." şeklinde görüş belirtti.

Terim ayrıca, ilk teknik adamlık deneyimini yaşadığı MKE Ankaragücü'nü ve Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e yükselmeleri nedeniyle kutladı.