UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında Galatasaray, taraftarı önünde Portekiz temsilcisi Porto’yu konuk etti. Sarı-kırmızılılar rakibine sahasında 3-2 kaybederken, 67. dakikada 1 de penaltıdan yararlanamadı. Galatasaray, Schalke'nin sahasında Lokomotiv Moskova'yı 1-0 mağlup etmesiyle, grubu 3. sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Bir defa, iki hedef vardı grupta, biri Şampiyonlar Ligi, olmak isterdik olamadık. Bence adalette doğrudur. Porto'da ve burada bu galibiyeti alamıyorsak UEFA'ya gideceğiz. UEFA'ya gittiğimiz için mutluyum, kaybettiğimiz için mutsuzum. İki kere geldiler üç gol attılar. Muslera'nın yere yattığını hatırlamıyorum ben. Biz 1-0'ı beklerken ilk topta pozisyon yokken konsantre eksikliğiyle gol yiyoruz, geriye düşüyoruz." dedi.

Terim'in açıklamaları şu şekilde:

'Bizim istediğimiz Galatasaray, 2-0'dan, 2-1'den, 3-2'den sonraki Galatasaray'
"Galatasaray seyircisi bilmelidir ki bizim istediğimiz Galatasaray, 2-0'dan, 2-1'den, 3-2'den sonraki Galatasaray. Bu gelecek inşallah, yapacağız. Üzüldüğüm nokta şu, bu çocukların bu kadar emeğine buradan en kötü ihtimal 3-3 olur."

'Şahsi hatalar, maalesef olmaması gereken hatalar'
"3-3 olsa 4-3, 5-3 olur. Bundan emin olabilirsiniz. Porto'ya bunu yapmak kolay değil. Şahsi hatalar, maalesef olmaması gereken hatalar, affetmiyorlar. Belki Türkiye liginde bazen bunlar affediyorlar ama Şampiyonlar Ligi'nde çok zor."

'Şartlar ne olursa olsun çok memnunum'
"Oyuncularımın arzularından, oyun anlayışlarından, galibiyeti istemesinden, şartlar ne olursa olsun çok memnunum. Ben mağlubiyet sonrası genelde pek memnun olmam ama bugün gördüğüm manzara, bir ara taraftarla birleşmeleri bize güzel ışıklar verdi."