Galatasaray'ın sezon başında almaktan vazgeçtiği Anthony Modeste bu kez Köln'e transferiyle gündemde..

Çin kulübü Tianjin Quanjian'dan olaylı ayrılığının ardından boşta kalan Fransız golcü, Alman takımı ile el sıkıştı ve cumartesi akşamı da transferi resmen açıklandı.

Bu gelişme forvetsiz kalmak uğruna Modeste'den vazgeçmek zorunda kalan Galatasaray'da taraftarları kızdırsa da yönetimin ne kadar doğru bir karar verdiği de ortaya çıktı..

DAVA AÇMAYA HAZIRIZ

Quanjıan, Modeste'yi transfer eden Köln'e dava açılacağını açıkladı. Resmi açıklama yayınlayan Tianjin Quanjian, şikayetin belgesini paylaşarak durumun çok ciddi bir olay olduğunu vurguladı..

Açıklamada, "Çıkarlarımızı korumak için elimizden geleni yapacağız. Adalet Divanında (CAS) 1. FC Köln ve Anthony Modeste aleyhine dava açmaya hazırız" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca durumdan duydukları rahatsızlığı FIFA'ya da bildirdi..

Galatasaray'ın Modeste'nin transferinden vazgeçmesi büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. "Biz bu kumarı oynayamayız" diyen yönetim 30 yaşındaki golcü oyuncunun transferini rafa kaldırmıştı..

Transfer FIFA'lık olurken 'Puan silme, küme düşürme ve 20 milyon euro tazminat yükü' gibi olası ceza ihtimalleri bulunuyor.

ÜCRETİ BELLİYDİ

Yapılan anlaşmaya göre Modeste, Galatasaray'dan 3.2 milyon euro yıllık ücret alacaktı. Ancak bu gelişmeden haberdar olan Quanjian, Galatasaray'a uyarıda bulunmuştu..

NE MENAJER NE DE AVUKAT VAR!

Köln'de daha önce forma giyen ve ailesi de burada yaşayan Modeste'nin transferi bir hayli karışık. Modeste, Köln'e imzayı atarken bu transferde ne menajeri ne de avukatının olmadığı bilgisi alındı..

HUKUK BİRİMİ UYARDI

Cimbom, Modeste ile anlaşmasına rağmen hukukçuların yaptığı inceleme sonucu, "Puan silme, küme düşürme ve 20-25 milyon euroluk tazminat" gibi olası ceza ihtimalleri nedeniyle transferden vazgeçmişti. Aynı tehlike Köln için de bulunuyor..


Kaynak:Fotomaç