Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanan maçta rakibine yönelik yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Bafetimbi Gomis'in alacağı ceza hafifleyebilir.

TFF, bugün yaptığı duyuruda Bafetimbi Gomis'in "kural dışı hareketi" nedeniyle 43. madde uyarınca PFDK'ya sevk edildiğini duyurdu.

43. maddeye göre oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan oyunculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 maçtan men cezası veriliyor.

Basında yer alan habere göre Fransız golcü oyuncu Vafetimbi Gomis'in rakibi Mustafa Yumlu'ya yönelik yaptığı eylemin ciddi olmaması ve ayrıca rakibinin tahriğinden dolayı alacağı ceza hafifleyebilir.

Hatırlanacağı üzere PFDK, Selçuk İnan ve Alper Potuk dosyalarında da "tahrik indirimi"ne gitmiş ve her iki oyuncu da birer maçlık cezalarla kurtulmuştu.

Gomis'e de tahrik indirimi uygulanması halinde yıldız futbolcu Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas Belediyespor ile oynanacak maçta bir maçlık cezasını çekecek ve hafta sonunda Evkur Yeni Malatyaspor ile oynanacak maçta forma giyebilecek.