Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda en az 8 oyuncu takviyesi yapmayı düşünen Galatasaray Yönetimi, hem ilk 11’i değiştirmek hem de yüksek maliyetlerden kurtulmak için bazı oyuncularla yolları ayırmak istiyor.

Bunlardan biri de, kulübe senelik maliyeti 6.5 milyon Euro’yu bulan Wesley Sneijder... Ancak 32 yaşındaki yıldızın her fırsatta, “Galatasaray’da çok mutluyum. Burada kalmak istiyorum” demesi, yönetimin elini kolunu bağlıyor. Çünkü Sneijder aynı zamanda, taraftarın da sevgilisi konumunda.

En az hasarla atlatmak için

Buna karşın Wesley’nin, Galatasaray’a geldiği günden beri başta Fatih Terim olmak üzere, Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli, son olarak da İgor Tudor’la sorunlar yaşaması ve saha içindeki kilolu görüntüsü, yöneticileri bir hayli rahatsız ediyor. Ancak Sneijder’e de, Galatasaray’da aldığı yıllık ücreti bir başka kulübün ödemesi zor görünüyor. Yönetim bu nedenle, en az hasarla Sneijder operasyonunu başarmanın formülünü arıyor.

1 yıllık kontratı var

Wesley Sneijder’in Galatasaray’la 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki günlerde menaceri Guido Albers’i İstanbul’a davet ederek, yeni sezon planlamasını anlatacağı öğrenildi. Eğer iyi bir transfer teklifi almazsa, Sneijder’e gelecek sezonki hak edişinin bir bölümünün ödenerek, yolların ayrılması gündeme gelebilir.