Galatasaray, son 6 yılda 4. kez düzenlenen seçimli olağanüstü genel kurulunda oy sayma işlemi tamamlandı. Mustafa Cengiz Galatasaray'ın 37. başkanı oldu. Cengiz 1703 oy alırken Dursun Özbek'e ise 1623 oy çıktı.

Galatasaray Kulübü’nün olağanüstü seçimli genel kurulu bugün yapıldı. Sarı-kırmızılı kulübün 100. dönem yönetiminin belirlendiği genel kurulda kazanan Mustafa Cengiz oldu. 18. ve son sandığın da sayılmasının ardından kesin sonuçlara göre Galatasaray’ın 37. başkanı olan Mustafa Cengiz 1703 oy alırken Dursun Özbek’e ise 1623 oy çıktı.


Galatasaray Lisesi’nde saat 10.00’da başladı. Genel kurulda kongre divan heyetinin oluşturulup, açılışın yapılmasının ardından seçimlere geçildi. Kongre üyelerinin oylarını kullanabilmeleri için Galatasaray Lisesi’nde 18 sandık kurulurken, saat 15.00’te oy kullanma işlemi sona erdi ve oy sayımı başladı.

Son sandığın sayımından önce Dursun Özbek, Mustafa Cengiz’i tebrik ederek salondan ayrıldı. Mustafa Cengiz son sandık sayılırken tebrikleri kabul etti ve mikrofonlara ilk açıklamasını yaptı. Cengiz, “Galatasaray camiası her şeyin en güzelini hak ediyor. Her şeyin hayırlısı. Bu bir hizmet yarışı, çok samimi söylüyorum” ifadelerini kullandı.