Ligi şampiyonlukla tamamlayan ve artık Şampiyonlar Ligi için kolları sıvayan Galatasaray'ın önünde büyük bir engel bulunuyor: UEFA... Ekonomisini Finalsal Fair Play kararlarına uygun hale getirememesi nedeniyle Sarı-Kırmızılı ekibe önümüzdeki hafta bir fatura çıkarılması gündemde... Başkan Mustafa Cengiz müjdeyi verdi: UEFAGalatasaray'a Avrupa'dan men cezası vermeyecek. Ama her şey bitmiş değil tabii... Gelmesi yüksek olasılık cezalardan birisi de kadro kısıtlaması...

13 YABANCI VE GURBETÇİ OLACAK

Peki bu ceza ne anlama geliyor? En önemlisi Galatasaray, UEFA'ya gelecek sezon için 21 oyuncu bildirebilecek. Ayrıca böyle bir ceza alması durumunda Sarı-Kırmızılı takım ancak 4'ü Türkiye'de yetişmiş 4'ü de alt yapıdan çıkmış olmak üzere en az 8 yerli isme kadrosunda yer vermek zorunda kalacak. Bu da kısa vadede yerli transferini önemli hale getiriyor. Ayrıca kadronun 8'i yerliye ayrılınca Sarı-Kırmızılı ekip, UEFA'ya 13 yabancı veya gurbetçi ismi yazdırılabilecek.

EREN VE TOLGA YOLCU

CarrassoTarık Çamdal, Hakan Balta, Koray, Latovlevici ve Yasin'le devam edilmeyecek. Eren ve Tolga'nın da gönderilmesi gündemde... Kadroda şu anda Muslera, Maicon, Mariano, Linnes, Fernando, Belhanda, Rodrigues, Feghouli, Sinan ve Gomis'le beraber 10 tane Türkiye dışında yetişmiş oyuncu kaldı. Donk, Nagatomo ve Denayer kalırsa yabancı sayısı (gurbetçilerle beraber) 13'e çıkacak. Gelen her ekstra oyuncu için de bir kişi gitmek zorunda kalacak..

EMRE VE SEMİH DÖNECEK Mİ?

Teknik direktör Fatih Terim, UEFA'dan gelmesi muhtemel "kadro kısıtlaması" cezası nedeniyle, yardımcılarından alt yapılardan yetişen oyuncular konusunda bir çalışma yapmasını istedi. Sarı-Kırmızılı ekibin alt yapısı deyince Emre Çolak, Anıl Dilaver, Efecan, Sadık Çiftpınar ve Semih Kaya ilk akla gelen isimler... Emre ve Semih başta eski Galatasaraylı oyuncular dönmek için bir işaret bekliyor.

MUĞDAT'A PİYANGO

UEFA'dan gelmesi muhtemel 'kadro kısıtlaması' cezası ilk etapta Muğdat Çelik'e yaradı. Akhisar'la sözleşmesi biten 28 yaşındaki oyuncu Fatih Terim tarafından Dortmund doğumlu olduğu için yabancı statüsünde kalan Yasin'in yerine alındı. Muğdat'ın TL üzerinde sözleşmeyi kabul etmesi de Galatasaray yolunu açtı. Başarılı futbolcu ile 2.5 milyon TL'den 2+1 yıllık sözleşme yapılacak.

10 MİLYON EURO'LUK RAHATLAMA

Galatasaray'da Eray İşcan, Carrasso, Hakan Balta, Latovlevici, Koray GünterUmut Gündoğan ile forma şansını yitiren Yasin Öztekin'in sözleşmeleri sona erdi. Bu oyuncularla sözleşme yenilenmemesi halinde 5 milyon 287 bin euro ,Sarı- Kırmızılı ekibin kasasında kalacak. Ayrıca Tolga (2 milyon euro) ve Eren Derdiyok'un (2 milyon 150 bin euro) da ayrılması halinde da bu rakam 9 milyon 437 euro'yu bulacak.

KOLTUKLARI SALLANTIDA

Galatasaray, Emre Mor başta olmak üzere birçok isimle anılırken Donk, Nagatomo ve Denayer'in de kalacağı düşünülürse gelecek her oyuncu, kadrodaki bir ismin gönderilmesine yol açacak. Sarı-Kırmızılı yönetimin, Türkiye'de yetişmiş yerli ve alt yapıda yıldızı parlayan isimlere yönelmesi bekleniyor.

SELÇUK, SERDAR, ÇALIK VE ERAY'A YARAYACAK

UEFA'dan gelecek ceza Galatasaray'da 4 ismin işine yarayacak. Bunlar Türkiye'de yetişen Selçuk İnanAhmet Çalık ve Serdar Aziz ile alt yapıdan gelen Eray İşcan... İndirim yapsa da yapmasa da Selçuk İnan ve Serdar Aziz'in takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ahmet Çalık'ın da bu avantajla kadroda yer bulmaya devam edeceği konuşuluyor. Aynı şekilde Eray'a da sözleşme verilip üçüncü kaleci olarak kadroda tutulması da düşünülüyor.