Galatasaray'da teknik direktör konusu tam anlamıyla kaosa dönüştü. Sarı-kırmızılılarda ibre dün sabah saatlerinde Mircea Lucescu'yu gösterirken, öğlen Fatih Terim ismi ayyuka çıktı, akşam ise Igor Tudor'un kalması yönünde bir hava oluştu…

Cim-Bom'da dün ilk olarak Genel Sekreter Can Topsakal, Lucescu ile görüşmek için İtalya'nın yolunu tuttu. Topsakal, Teknik Direktör Igor Tudor'un yerine birini getirmek yerine onunla çalışabilecek üst akıl bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Topsakal, Lucescu'yu antrenör olarak düşünmediklerini belirterek, “Kendisiyle bir ön görüşme yapacağız. Anlaşmaya varırsak başkanımız da görüşecek. Galatasaray'ın böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Tüm futboldan sorumlu olacak. Geniş yetkilerle gelecek” diye konuştu.

Bir yönetici de Lucescu konusunda “Telefonla görüşüldüğünde bu modele sıcak baktı” ifadesini kullandı. Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden ayrılan Fatih Terim konusunda da yine sıcak gelişmeler yaşandı. Terim konusunda birçok kongre üyesi Başkan Dursun Özbek'i arayarak, “Florya'nın anahtarını ver, rahatla” dediler. Ancak daha önce Terim ismine olumlu yaklaşan Başkan Dursun Özbek bu konuda henüz harekete geçmedi.

Terim'in görevi kabul edip etmeyeceği konusunda ayrıca terüddütlerin de bulunduğu öğrenildi. Bir tarafta yönetimde gidişattan rahatsız olanların Lucescu hamlesi, diğer tarafta Fatih Terim ile ilgili gelen baskılar ortada dururken Başkan Dursun Özbek dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Sportif Cenk Ergün ile bir toplantı yaptı.

Başkan daha sonra da Teknik Direktör Igor Tudor'la bir araya geldi. Günün sonunda Tudor'a dokunulmasa da Hırvat teknik adamın kredisinin çok düşük olduğu bildirildi.
Galatasaray'ın bugün başlayacak  yurt dışı kampında takımın başında Igor Tudor olacak. Ancak Hırvat hocanın geleceği belirsizliğini koruyacak.