Galatasaray 2010 yılından bu yana Türkiye içinden yaptığı transferlerde birkaç isim dışında isabet sağlayamadı. Bu isimler içerisinden Galatasaray camiasını ve taraftarını tam anlamıyla memnun eden sadece üç oyuncu oldu; Necati Ateş, Burak Yılmaz, Selçuk İnan. İşte 2010 yılından bu yana Galatasaray'ın önde gelen "iç pazar transfer kabusları"..

ÇAĞLAR BİRİNCİ - 1.5 MİLYON €

2010 yılında Denizlispor'dan büyük umutlarla sol bek sorununa çözüm olması için transfer edilen Çağlar, vasat bir performansın üzerine çıkamazken 2 sezon sonra Elazığspor'un yolunu tuttu..

YEKTA KURTULUŞ - 3.75 MİLYON €

2010/2011 sezonunun devre arasında Kasımpaşa'dan 3.75 milyon euroya transfer edilen Yekta, Galatasaray'da 5 sezon geçirse de bu sürede daha çok yedek kulübesinde oturan bir isim oldu..

SERCAN YILDIRIM - 3 MİLYON €

Bursaspor'dan büyük umutlarla transfer edilen ve bir dönem Manchester United ile de adı anılan Sercan'ın bonservisi 5 sene boyunca Galatasaray'da kalsa da golcü oyuncu beklenen performansı gösteremedi.

YİĞİT GÖKOĞLAN - 2.5 MİLYON €

Bir dönem 3 büyüklerin peşinde olduğu ve 2011'de 2.5 milyon euroya Galatasaray'a gelen Yiğit, 2 sezon kiralık olarak gönderildi ve 2015'te de sarı-kırmızılı takımdan ayrıldı..

DANY - 3.3 MİLYON €

3.3 milyon euro karşılığında 2012'de transfer edilen Dany, ilk sezonun ardından bekleneni veremedi. İstikrarsız bir performans gösteren Dany daha sonra Granada, Evian ve Beşiktaş'a kiralandı..

AMRABAT - 8.6 MİLYON €

Galatasaray'a 8.6 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Amrabat, inişli çıkışlı performansıyla bir türlü 11'in değişilmezi olamadı. Malaga'ya kiralanmasının ardında Faslı oyuncunun bonservisi de İspanyol ekibe verildi. Faslı oyuncu şu anda Watford forması giyiyor..

TARIK ÇAMDAL - 4.75 MİLYON €

2014/2015 sezonunda Galatasaray'a transfer olan Tarık Çamdal, geldiği dönemden bu yana ne hocalarının gözüne girebildi ne de taraftarla arası barıştı. Yüksek bonservisi beklentileri de yükseltti ancak beklenenin çok uzağında olan Tarık, Jan Olde Riekerink tarafından sezon başı kampında kadro dışı bırakıldı. Daha sonraki sezonlarda da gelişim gösteremeyen Tarık Çamdal, Fatih Terim'in de gözüne giremezken sarı-kırmızılı takımda kariyerinin sonlarına geldi..

OLCAN ADIN - 4 MİLYON €

Trabzonspor'dan Tarık ile aynı dönem 4 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Olcan, beklenenin uzağında kaldığı gibi fazla kiloları nedeniyle de sık sık eleştirdi. Olcan da Tarık gibi Riekerink tarafından sezon başı kadro dışı bırakıldı. Olcan Adın'ın daha sonra Dursun Özbek zamanında sözleşmesi feshedilmişti..

AHMET ÇALIK - 2,5 MİLYON €

2016/2017 sezonunun ortasında Gençlerbirliği'nden 2,5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Ahmet Çalık da henüz beklenletileri karşılayamadı. Fatih Terim'in gelmesiyle birçok oyuncunun performansı artarken, Ahmet Çalık sezonun ikinci yarısında süre almakta bile zorlandı..

9 TRANSFERE 33,9 MİLYON €

Galatasaray, iç pazardan transfer ettiği ve istediği performansı alamadığı bu 9 isim yaklaşık toplam 34 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Sarı-kırmızılı taraftarlar da aslında bu kötü örneklerden dolayı Türkiye içinden yapılan yüksek maliyetli transferlere mesafeli davranıyor..

TAM NOT ALAN 3 İSİM VAR

Bu isimlerin yanı sıra azınlıkta olsa da Galatasaray camiasını iç transferde tam anlamıyla memnun eden isimler de oldu. Bonservis bedeli olmadan transfere edilen Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Necati Ateş son dönemde Galatasaray'ın iç pazarda başarı sağladığı isimler olarak öne çıkıyor.



Kaynak:SporX