İdeal 11’deki Nagatomo, Emre Akbaba, Eren Derdiyok ve Fernando sakatlıkları nedeniyle, Ndiaye, Donk ve Rodrigues de Fenerbahçe derbisindeki olaylar sonrası ceza aldıkları için Kayserispor karşısında oynamayacak.

Galatasaray teknik heyeti sakatlıkları bulunan oyunculardan Eren ve Fernando’nun Kayseri’ye yetişmesini bekliyordu, ancak iki oyuncudan da iyi haberler gelmedi. Yaşanan tüm bu gelişmeler teknik direktör Fatih Terim’in mecburen oyun sisteminde önemli değişiklikler yapmasına yol açtı

7 önemli oyuncusundan yoksun olan sarı kırmızılıların Kayseri’de 3-5-2 dizilişiyle sahada yer alması bekleniyor.

Savunmada Serdar-Ozan-Maicon üçlüsüne görev verecek olan Terim, orta sahayı kalabalık tutup, bu bölgede Mariano, Selçuk, Belhanda, Feghouli ve Ömer’i oynatmayı planlıyor. Fatih Terim ileri uçta ise Onyekuru-Sinan Gümüş ikilisine şans tanıyacak.

Bu arada 7 maç ceza alan Fatih Terim’in yokluğunda Kayserispor maçında takımın başında yardımcı antrenörlerden Levent Şahin sahaya çıkacak. Şahin’in yardımcılıklarını da Ümit Davala ve Claudio Taffarel yapacak.

Galatasaray’da sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı bugün yedek kulübesinde de sıra dışı bir görüntüye yol açacak. Sarı kırmızılı yedek kulübesinde Martin Linnes, Ahmet Çalık ve Muğdat Çelik’in yanı sıra altyapıdan yetişen kaleci İsmail Çipe, Celil Yüksel ,Ahmet Çalık, Atalay Babacan ve Gökay Güney oturacak.

Bu 7 oyuncunun toplam değeri ise 3 milyon 900 bin Euro’yu ancak buluyor. Linnes, 1 milyon 750 bin Euro ile en pahalı yedek olurken, genç oyunculardan Atalay, Gökay ve Celil’in değeri şimdilik 50’şer bin Euro olarak görünüyor! Diğer taraftan Galatasaray’ın rakibi Kayserispor da sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle kadro kurmakta sıkıntı yaşıyor. Ev sahibinde Sakıb Aytaç, Deniz Türüç, Artem Kravets, Hasan Hüseyin Acar ve Oğuzhan Berber bugünkü maçta takımdaki yerlerini alamayacak.


Kaynak:Ajansspor