Galatasaray, yeni sezonun ilk resmi maçına Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk ayağında İsveç'in Östersunds takımına karşı çıktı. 14. haftası oynanan İsveç Ligi'nde 6. sırada yer alan rakibine karşı sarı-kırmızılılar, skandal bir sonuç aldı. Sarı-kırmızılılar, takım değeri Belhanda'nın bonservis bedeli olan 8 milyon Euro civarında gösterilen rakibine karşı varlık gösteremedi. Suni çim ve soğuk havanın da etkisiyle zorlanan Galatasaray'da göze çarpan tek isim, bir golü çıkartan Ahmet Çalık'tı. Bir türlü istediği topları alamayan Gomis, 68'de yerini Eren'e bıraktı. Maicon, yenilen gollerde hamle hataları yaptı. Belhanda ise bu maçta riske edilmedi.

Sneijder’in yokluğunda Belhanda da sakatlığı nedeniyle forma giymeyince takımda yaratıcı oyuncu yoktu. Forvet hattında bir hayli yalnız kalan Gomis, silindi gitti. Savunmada ise yıllardır süregelen sıkıntı devam ediyor. Henüz sezon başı olmasına rağmen G.Saray'da eksikler net olarak göze batıyor. Ligdeki rakiplerine oranla finansal fair-play kıskacından fazla etkilenmeyen sarı-kırmızılıların ne gibi transfer hamleleri yapacağı merak konusu…

MARIANO RÖTAR YAPTI
Galatasaray 
adına sezonun 4. transferi olan Mariano Ferreira'nın bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyordu. Fakat yıldız ismin yarın geleceği öğrenildi. Sevilla'dan 4.6 milyon Euro bonservis karşılığı transfer edilen 31 yaşındaki Brezilyalı sağ beke de 2.3 milyon Euro garanti ücret verileceği belirtiliyor.