Bu sürpriz hareketin perde arkasında da Fenerbahçe'nin olduğu ortaya çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetici arkadaşlarının dev maç öncesinde 3 Nisan Çarşamba günü, Riva'ya giderek Federasyon Başkanı Hüsnü Güreli ile üç saati aşan bir görüşme yaptı. Sarı-lacivertliler, Güreli ile yaptığı görüşmede TFF ve kurullarıyla ilgili sıkıntılarını paylaşarak taleplerini iletti.

Ali Koç'un derbi öncesi Riva'yı ziyaret etmesinden haberdar olan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in, Hüsnü Güreli'yle telefonla görüşerek rest çektiği öğrenildi. Cengiz'in "Siz derbiden sadece 10 gün önce Riva'da Fenerbahçe'yi ağırlıyorsunuz. Tam üç saat boyunca her türlü talep ve şikâyetlerini dinliyorsunuz. O zaman biz de Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile baş başa her şeyi konuşacağız. Bize randevu vereceksiniz" dediği belirtildi. Zor durumda kalan Futbol Federasyonu, Galatasaray'ın MHK ile görüşmesine pek istemese de izin vermek zorunda kaldı.

Şimdi sıra Başakşehir'de!

Galatasaray'ın MHK'yı ziyaret etmesinin ardından lig lideri Başakşehir de kurulla bir görüşme yapacak. Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, "Başkanımız, asbaşkanlarımız ve CEO'muz yarın (bugün) 14.30'da MHK Başkanı ve kurul üyelerine bir ziyaret gerçekleştireceklerdir" denildi.




Kaynak: Sporx