Galatasaray'da Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor ancak resmiyet kazanan isim henüz olmadı. Cenk Ergün yönetiminden transfer harekatına başlayan Galatasaray özellikle Gomis transferini bitirmek için büyük çaba sarfediyor. Podolski ile Chedjou'nun ayrılmasının ardından forvet ve stoper transferi için çalışmalarını hızlandıran Galatasaray kamp dönemi öncesi bir an önce transferi noktalamak istiyor. İşte Galatasaray'ın gündemine gelen transferleri... 8 Haziran Perşembe...

GALATASARAY'DA WILLIAM VAINQUEUR HAREKATI

Forvete Bafetimbi Gomis’i, savunmaya ise Chiriches’i almak için yoğun uğraş veren Sarı-Kırmızılılar, merkezi de güçlendirmek istiyor. Teknik direktör Igor Tudor, Nigel De Jong’u yerine yönetimden kaliteli bir ön libero isterken, gündemde William Vainqueur var.

Geçen sezon Gomis gibi kiralık olarak Marsilya’da forma giyen 28 yaşındaki Fransız futbolcu, istikrarlı bir görüntü sergiledi ve 29 maça çıktı. Bonservisi Roma’da olan ve 1 yıllık sözleşmesi kalan Vainqueur, İtalyan ekibinin gelecek planları arasında yer almıyor. Galatasaray Yönetimi, cazip bir bonservis bedeliyle bu oyuncuyu takıma kazandırmak istiyor.

Menajerine söylendi 

Ancak transferdeki kilit nokta De Jong. Yıllık garanti ücreti 2.5 milyon Euro olan Hollandalı futbolcu gönderilirse, William Vainqueur gelecek. Daha önce adı Ajax ile anılan tecrübeli futbolcunun durumu yakından takip ediliyor. Yönetim, De Jong’un menacerinden de oyuncusuna kulüp bulmasını istedi. (Fanatik-Metin Karabaş)

GOMIS GALATASARAY İÇİN GEMİLERİ YAKTI

Cimbom’un transfer için uğraş verdiği Gomis, Galler kulübüne başvurup “G.Saray’la anlaştım. Siz de anlaşın, gideyim” dedi. Kapıyı 6 milyon Euro’dan açan Swansea’nin fiyat kırması bekleniyor. Galatasaray’ın bir süredir kadroya katmaya çalıştığı Bafetimbi Gomis, bonservis pazarlığını uzatan Swansea’yı ikna etmek için devreye girdi.

Galler kulübüne çağrıda bulunan Fransız yıldızın, “Galatasaray’dan iyi bir teklif aldım. Bunu değerlendirmek istiyorum. Ben anlaştım, siz de anlaşın gideyim” dediği öğrenildi.

Sarı-Kırmızılı kulübün 2+1 yıllık sözleşme karşılığında yıllık 3 milyon Euro’luk garanti ücret önerisini kabul eden Gomis, geçtiğimiz yıl kiralık olarak forma giydiği Marsilya kulübünden gelen teklifi geri çevirmişti. Swansea’yi ikna etmek için harekete geçen Gomis’in son hamlesinin, pazarlık için kapıyı 6 milyon Euro’dan açan Premier Lig ekibinin inadını kırması bekleniyor.

Premier Lig kulübünün bir yıl sözleşmesi kalan Gomis için 3-4 milyon Euro’luk bir rakama “Evet” diyebileceği, pazarlıkların en kısa sürede sonuçlandırılmasının beklendiği bidirildi.

CENK ERGÜN GOMIS İÇİN FRANSA'DA

Galatasaray futbol direktörü Cenk Ergün, bu sezon Marsilya'da lig ve kupada attığı 21 golle Fransız ekibinin gol yükünü çeken Bafetimbi Gomis için Fransa'ya geçti.
 
Gomis'in menajeri Etinne Mendy ile görüşecek olan Ergün, transferi masaya yatıracak.
 
Mendy, görüşmeden sonra şu an Bali'de tatilde olan Gomis'e Galatasaray'ın son teklifi iletecek. Fransız futbolcu için Marsilya'da devrede. Swansea City'nin futbolcusu olan Gomis için Galatasaray yıllık 3,3 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme istiyor. (beIN Sports)

CHIRICHES İÇİN TEMASLAR HIZLANDIRILDI

19 Haziran’da yeni sezon hazırlıklarına başlayacak olan Aslan’da yönetim, transferleri ilk kampa yetiştirmeye çalışıyor. Stoper bölgesi için de teknik direktör İgor Tudor’un acil olarak transfer beklediğini bilen kurmaylar, daha önce masaya oturulan Vlad Chiriches için temaslarını sıklaştırdı. Sarı-Kırmızılılar, Rumen savunmacıdaki tüm pürüzleri aşıp G.Saray formasını giydirmeyi hedefliyor. (Habertürk)

CAVANDA FRANSA YOLCUSU

Kadroda düşünülmeyen Luis Cavanda’ya Fransa’dan talip çıktı... Ligue 1 ekibinin Belçikalı sağ beki kiralamak için Galatasaray’ın kapısını çaldığı belirtilirken, teklifte satın alma opsiyonu da bulunuyor.

Fransız radyosu RMC Sport’un haberine göre, gelecek hafta Cavanda konusunda resmi görüşmeler başlayacak. Sezon başında Galatasaray’ın 1.8 milyon Euro’ya Trabzon’dan aldığı 26 yaşındaki futbolcunun yıllık ücreti 850 bin Euro.

MAICON YENİDEN GALATASARAY'IN LİSTESİNDE

Devre arasında Galatasaray’ın gündemine gelen Maicon Pereira’nın yine listede olduğu ortaya çıktı.

Buna göre Güney Amerika seferine çıkacak olan sportif direktör Cenk Ergün, 1.91 boyundaki Brezilyalı stoperle ilgili de girişimlerde bulunacak. Ergün’ün geçen hafta statta izlediği sol bek Junior’un takım arkadaşı olan 28 yaşındaki Maicon, Porto’da oynadığı dönemlerde Fenerbahçe’nin de transfer hedefindeydi. Maicon’un piyasa değeri yaklaşık 8 milyon Euro olarak gösteriliyor. (Fanatik)

RYAN DONK TAKIM ARIYOR

Geride bıraktığımız sezonu kiralık olarak Real Betis’te geçiren Ryan Donk, İspanya’da mutlu.

Galatasaray ile 1 sezon daha mukavelesi devam eden Hollandalı stoper, La Liga’da menaceri vasıtasıyla takım arıyor. Türkiye’ye dönmeyi düşünmeyen 31 yaşındaki futbolcu, teknik direktör Igor Tudor’un da gelecek planları arasında yer almıyor.

BENFICA SİNAN GÜMÜŞ'Ü YALANLADI

inan Gümüş için açıklama! Galatasaray'dan ayrılacağı ve Benfica'ya transfer olacağı iddia edilen Sinan Gümüş için flaş bir açıklama geldi. Sinan Gümüş'ün menajeri Ersin Akan'ın Benfica'nın 23 yaşındaki golcü oyuncuyu istediğini iddia etmesinin ardından Benfica bu duruma sessiz kalmadı.

Benfica Kulübü'nün resmi internet sitesinen yapılan açıklamada, Sinan Gümüş ile ilgili çıkan haberlerin yakından takip edildiği belirtildi. Portekiz ekibi, böyle bir durumun söz konusu olmadığını duyurdu.

Benfica'nın Galatasaraylı Sinan Gümüş ile ilgili açıklamasında, "Çeşitli medya organlarında Sinan Gümüş'ün transferi için girişimde bulunduğumuz ve anlaşma sağladığımız iddia edilmektedir. basında çıkan bu haberler kesinlikle yalan ve yanlıştır. Benfica Kulübü olarak Sinan Gümüş ile ilgilenmediğimizi duyururuz" ifadeleri kullanıldı.

CENK ERGÜN'DEN JUNIOR TAVARRES ÇIKARMASI

Sarı-Kırmızılılar transfer çalışmalarını dört koldan sürdürüyor... Hem Avrupa’da hem de Güney Amerika’da görüşmelerini sürdüren Galatasaray’da, sportif direktör Cenk Ergün’ün temas kurduğu son isim; Junior Tavares. Bu yaz döneminde genel olarak kariyerli ve yıldız diye nitelendirilebilecek futbolculara yönelen Cim Bom, oyuncu izleme komitesinin önerdiği genç isimlerle ilgili de çalışma yapıyor. Junior bunlardan biri.

3’lü defansa alışık 

Ocak ayında 150 bin Euro karşılığında Gremio’dan Sao Paulo’ya transfer olan Junior, yeni takımında istikrarlı olarak forma giyiyor. Sao Paulo Teknik Direktörü Rogerio Ceni, ligde geride kalan 4 haftanın 3’ünde 3-5-2 sistemiyle takımını sahaya sürdü. Sol çizgide görev yapan Junior, tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı. Galatasaray’ın hocası Igor Tudor da önümüzdeki sezon yeniden 3’lü savunmaya dönmeyi düşünürken, sol taraf için Junior deyim yerindeyse aranan kan.

Şutlarıyla ön planda 

Hem savunmada hem de hücumda takıma katkı sağlayabilecek özellikteki Junior’un ön plana çıkan özelliği, güçlü yapısı. Sık sık hücuma destek veren 21 yaşındaki futbolcu, isabetli şutlarıyla da rakip kalede tehlike yaratıyor. Yeni sezonda 3-5-2 veya 3-4-3 sistemiyle takımı sahaya sürmeye hazırlanan Tudor’un Junior konusunda olumlu rapor verdiği öğrenilirken, pazarlıklar kısa zamanda başlayacak. Cim Bom, 1.5-2 milyon Euro civarı bir rakama işi bitirmek amacında.

Ergün yine gidiyor

4 Mayıs’ta Sao Paulo’nun Ponte Breta ile ligde oynadığı maçı statta takip eden sportif direktör Cenk Ergün, önümüzdeki günlerde tekrar Güney Amerika’nın yolunu tutacak. Ergün burada öncelikle Junior ve kulübü Sao Paulo ile temaslarda bulunacak. Sonrasında oyuncu izleme ekibinin belirlediği bazı isimlerle ilgili görüşmeler yapılacak. Galatasaray’ın hedefi, genç ve potansiyelli 1-2 futbolcuyu kadroya kazandırmak.

Künyesi

Adı: Carlos Junior Tavares
Doğum tarihi: 7 Ağustos 1996
Doğum yeri: Porto Alegre
Ülkesi: Brezilya
Kulübü: Sao Paulo
Pozisyon: Sol bek
Sözleşmesi: 31.12.2019
Boy: 1.78
Ayak: Sol
Oynadığı takımlar: Joinville,
Gremio 

Galatasaray'dan ayrılacak isimler

Bruma (Leipzing'e satıldı)
Lukas Podolski (Gitti)
Chedjou (Sözleşmesi bitti - Başakşehir ile anlaştı)
Josue (Kiralıktı)
Cavanda (Gönderilecek)
Sabri Sarıoğlu (Sözleşmesi bitti)
Hakan Balta (Tudor ile yıldızı barışmadı)
Koray Günter (Taraftar adını bile unuttu)
Birhan Vatansever (Sözleşmesi bitti) 
Berk İsmail Ünsal (Sözleşmesi bitti)