Galatasaray’ın Antalyaspor’u 1-0 geriye düştüğü halde 3-1 yenmesinde hafta içi yönetimle teknik direktör Jan Olde Riekerink arasındaki gizli görşmenin de etkisi var. Yönetim, Florya’da özel toplantıda Hollandalı teknik adama takımın patronu olduğu vurgulanırken 4 konuda uyarıldı. Yönetim başta Beşiktaş derbisi olmak üzere, 5 haftalık periyota takıma dair oluşan bazı gözlemleri aktardı.

İşte yönetim-Riekerink görüşmesinde konuşulanlar ve şifrelerin çözümü:

1- DOKUNULMAZ YOK, HERKESİ KENARA ALABİLİRSİN

UYARI: G.SARAY’da dokunulmaz kimse olmasın. Herkese eşit mesafede olmanızı istiyoruz. Hiçbir oyuncunun burada ayrıcalıklı bir durumu yok. Performansını yeterli görmediğiniz oyuncuyu kenara alabilirsiniz.

ANLAMI: Yönetim bu uyarıyı yaparken üstü kapalı olarak aslında Wesley Sneijder’ı işaret etti. Hollandalı yıldızın bu sezon yaptığı 3 asistlik katkının dışında performansı yeterli bulunmuyor.

SONUÇ: Sneijder, Antalyaspor maçında adalesindeki sertleşme nedeniyle kenara alındı. Ama ilk yarıdaki performansı da beğenilmedi. Kısaca, Sneijder dahil herkes, performansı beğenilmezse kulübenin adayı.

2- OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİNİ ADALETLİ YAP

UYARI: Beşiktaş derbisinde değişiklikleri geç yaptığı gerekçesiyle eleştirilse de yönetim, kamuoyu önünde Riekerink’e sahip çıkmıştı. Ancak Florya’daki son toplantıda Hollandalı hocanın yüzüne eleştiriler yapıldı.

ANLAMI: Yönetim, geniş bir kadro oluşturulduğunu hatırlatarak, Riekerink’ten herkesi daha verimli kullanmasını istedi. Değişikleri adail şekilde yapmasını isteyerek, forma için savaşı veren herkesten faydalanmasını talep etti.

SONUÇ: Riekerink, Antalya maçının devre arasında 2 önemli değişiklik yaptı. Cavanda ve Podolski, ikinci yarının başında oyuna alındı. Sinan Gümüş de son dakikalara bırakılmadan oyuna sürüldü ve maç çevrildi.

3- YARDIMCILARINA KULAK VER, ONLARI ÖNEMSE

UYARI: Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu’nun GSTV’de yaptığı “Riekerink’in yardımcıları ile arasında iletişim sorunu var. Bunu çözeceğiz” eleştirisi toplantıda hocaya da yapıldı.

ANLAMI:
Yönetim, Hollandalı teknik adamdan takımla ilgili kararlar alırken tek başına hareket etmemesini; yardımcıları Orhan Atik ve Ayhan Akman ile de istişareler yapması gerektiğinin altını çizdi.

SONUÇ: Bu uyarı da Hollandalı tarafından dikkate alındı. Antalyaspor maçında gerek oyuncu değişiklikleri gerekse de maçın gidişatına yönelik müdahalelerde Riekerink’in iki yardımcısıyla sık sık konuştu.

UÇAN HOLLANDALI RIEKERINK

G.SARAY, Süper Lig’de 6. haftalar itibarıyla son 7 sezonun en başarılı dönemini Jan Olde Riekerink ile yaşadı. 6 maçtan 4 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrılan G.Saray, 14 puan topladı. 2009-10’da ilk 6 haftada 18 puan toplanmıştı. Sarı-kırmızılılar Riekerink ile çıktığı son 10 maçta da 8 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, yenilgi yüzü görmedi.