Galatasaray'ın yaz transfer sezonunda kadrosuna katmak istediği oyunculardan olan Promes, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Spartak Moskova’nın Hollandalı kanat oyuncusu Quincy Promes, bu sezonun başında 11.5 milyon euro bedelle Murat Yakın’ın çalıştırdığı Spartak Moskova’ya transfer olmuştu. Spartak ile harika bir sezon geçiren 23 yaşındaki oyuncunun adı son dönemde Juventus ve Galatasaray ile anılıyor.

"Burada mutluyum"

Sovsport’a bir röportaj veren Promes olası transferi hakkında önemli açıklamalarda bulundu: “Juventus konusunda herhangi bir şey bilmiyorum, sadece basında bir şeyler okudum o kadar. Spartak’ta mutluyum. Oynuyorum, goller atıyorum. Tabii ki Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum ama kesinlikle Spartak ile.”

Manchester United'ı reddetmiş!

Hollandalı oyuncunun menajeri Ersin Akan da yine Sovsport’a özel bir röportaj verdi. Promes’in Spartak Moskova’ya transfer olmadan önce 4 önemli kulüpten teklif aldığını söyleyen Akan, “Bana “Bundesliga’yı mı yoksa Premier League’i mi seçeyim?” diye sordu. Ben de ona “Sana bağlı. Bundesliga ya da Premier League’de direkt olarak oynayabileceğini düşünebiliyor musun, yoksa önce başka bir ligde oynayıp deneyim kazanman mı daha iyi?” dedim. Manchester United’dan teklif almıştık. Ama Quincy yedek kalma korkusu yüzünden tereddüt etti. Sonra Askhabadze ile konuşunca her şey netleşti. Ben daha önce böyle bir sportif direktör görmedim. Quincy bu görüşmeden sonra “Sadece Spartak’a imza atarım” dedi. Şu ana kadar ligde 10 gol kaydetti” ifadelerini kullandı.

Transfer için çok net ifade!

Son dönemde çıkan transfer iddiaları hakkında da konuşan Akan, “Bunu yazın: Promes gelecek sezon da Spartak için oynayacak. Çünkü burada çok rahat. İtalyan medyasında yazılanlara kulak asmayın, onlar gerçeği yazmıyor. Juventus ile herhangi bir görüşme gerçekleştirmedim. Özellikle İngiltere’den çok sayıda takım onu takip ediyor. Yayın gelirleri artınca transferlere daha rahat para harcayabiliyorlar. Şu ana kadar 6 İngiliz kulübünü reddettik. Onlara cevabım şu oldu: “O burada çok mutlu. Her maçta düzenli bir şekilde oynuyor ve gol atıyor. Taraftarları ve stadyumu seviyor. ”