Garry Rodrigues’i 10 milyon 250 bin dolara satın alan Al Ittihad Kulübü, uzun süredir peşinde olduğu Younes Belhanda’yı da ikna etmeyi başardı. Daha düne kadar Galatasaray’dan ayrılmayı düşünmediğini ifade eden Faslı futbolcu, bu kez tam tersi bir tutum sergilemeye başladı.


Bonservis pazarlığı başladı 

Belhanda’nın bonservisi için 7 milyon Euro öneren ve bu rakamın üstüne çıkabileceğini bildiren Alİttihad, futbolcuya yaptığı teklifi de artırdı. Suudi Arabistanlı yöneticiler, yıllık net 4 milyon Euro olan tekliflerini 5.5 milyon Euro’ya çıkarınca Belhanda fikir değiştirdi. 28 yaşındaki oyuncu Al İttihad’a gitmek istediğini bildirdi ve Galatasaray, Al Ittihad ile mecburen bonservis pazarlığına oturdu. Dün yaşanan bu gelişmeler sarı kırmızılı kulüpteki hesapları tam anlamıyla alt üst etti:


Orta sahaya transfer şart

Teknik direktör Fatih Terim, Fransa’nın Nice ve Monaco takımlarının da talip olduğu Belhanda’nın gitmesini hiçbir şekilde istemiyordu. Al İttihad’ın daha önce sunduğu 5 ve 7 milyon Euro’luk tekifler de bu nedenle reddedilmişti. Terim’in böylesine önem verdiği bir futbolcunun takımdan ayrılacak olması planları alt üst etti. Belhanda’nın gitmesi halinde Galatasaray’ın orta sahada bu oyuncunun özelliklerine sahip bir transfer yapması kaçınılmaz oldu.

Alan için bonservis ödenecek 

Sezonun ikinci yarısı bugün Boluspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçıyla resmen başlamışolmasına rağmen, aylardır beklenen santrfor transferi hâlâ yapılamadı. Yönetim Alan Carvalho’yu cumartesi günkü A.Gücü maçına yetiştirmeyi hedeflerken, Çin kulübü Guangzhou Evergrande futbolcunun alacaklarını ödedi ve bonservisi üzerinde yeniden hak sahibi oldu. Galatasaray, sözleşmesi sezon sonu bitecek Alan’ı bir miktar bonservis bedeli ödeyip getirecek. 


Terim’in hamle şansı azaldı 

Fatih Terim sezon içerisinde Belhanda’nın sakatlandığı dönemde bu oyuncunun yerine Sofiane Feghouli’yi oynatmıştı. Ancak Terim’in artık böyle bir değişikliği rahatça yapma şansı yok çünkü Garry Rodrigues de ayrıldı. Belhanda’nın olmadığı dönemde Feghouli forvet arkası oynarken, Onyekuru ve Rodrigues kanatlarda görev alıyordu. Rodrigues’in ayrılığı sonrası Feghouli’yi sağ kanada çeken Terim’in, Belhanda da gittikten sonra ne yapacağı merak konusu.

Kaynak: Hürriyet