Güntekin Onay, Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçında deplasmanda Östersunds’a yenildiği maçı değerlendirdi.

“İlk kura çekildiği zamanda konuşmuştuk ve Tudor ile programda konuştuğumuzda çekincelerim vardı. Maliyet olarak Galatasaray’ın çok daha altında bir takım olabilir ama kupa kazanmış ve ligde 3.sırada duruyor. Korktuğumuz başımıza geldi.”

“Suni çim olması, tam kadro olmaması, iklim koşulları bir çok mazeret vardı. Çok kırıcı olmamak gerekiyor ama Galatasaray turu İstanbul’a bırakacak bir skorla daha net bir oyunla dönebilirdi. Ceza sahası içinde Gomis ve Eren’i buluşturamadılar ve kötü futbol oynadılar.

“Maç 2-0 giderken Galatasaray’ın hiç süre vermediği hatta kiralandığı takımlarda bile süre alamayan Emrah Başsan 87. dakikada oyuna giriyor. Çok tartışılan Tolga Ciğerci maestro rolünde oynuyor. Gerçekten Galatasaray’da bu tura hazırlanılmadığını görüyorum.”

“2-0’lık skor büyük bir avantaj… Bruma,Podolski,Sneijder olsa çok daha üretici ve yaratıcı bir takım görürdük. Savunmada da güven vermedi Galatasaray. Maicon hiç hazır gelmemiş çok kritik hatalar yaptı.
Ahmet Çalık iş birliği yaparcasına bir hata yaptı.”

Belhanda gelecek belki Sneijder hazır olabilir. Galatasaray’ın bu tip oyunculara ihtiyacı var. Turu çevirebilir mi? Bunu önümüzdeki hafta göreceğiz ama güçlü bir Galatasaray hala yok. 3-4 transferle bu iş
olmayacak gibi gözüküyor.”

Sevilla’nın sağ beki Mariano transfer edildi diye konuşuluyor ama daha net bir şey yok. Önümüzdeki hafta göreceğiz.”

“Şunu söylemek istiyorum. Sneijder için konuşuluyor. Bugün o olsa bir iki tane tehlikeli şut atar, pas atar. Sneijder’i Galatasaray fazlasıyla aradı onu gördük bugün.”