Borsa uzmanı ve spor yorumcusu Hakan Hanoglu Galatasaray vergi affı konusunda tepkisini belgeleriyle gösterdi.

Galatasaray 200 Milyonluk VERGI BORCU'nu yine affettirmeyi basardı. Bunu nasıl yapıyor, kimlerden iltimas goruyor, Kimler Yetimin hakkını catır catır yediriyor ortada olsa da.. Acıklayalım dedik Buyrun Resmi Belgelerden GALATASARAY'ın Vergi Borcları... ve AFLARI

Daha önce bu konuya defalarca degindigimiz icin cok özet geçecegim.
Galatasaray, 2011 de çıkan VERGİ AFFI ile ödeyemediği vergilerin % 96 sını sildirerek TAKSITLENDIRMIŞTI
Buyrun RESMİ KAP acıklaması

http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=140397

Bir de güzel bir resmini koyalım suraya SALLAMADIGIMIZ belli olsun :)

TEK TEK YAZALIM

2011 de, toplam 73,25 Milyon TL lik VERGİ BORCU, sadece 2,93 Milyon TL karşılığında SİLİNMİŞ.. Bu AFFI sağlayan MALIYE, düz bir işçinin, memurun maaşından vergiyi daha eline geçmeden ÇATIR ÇATIR alıyor mu EVET.. Peki bu İLTİMAS neden ?

Indirilen bu vergi borcu, taksitle ödenmiştir.. Yani 2005-2009 arasında ödemedikleri, kaçırdıkları, devleti zarara ugrattıkları VERGI leri cezasıyla 73,25 Milyon TL iken, bunu 2,93 Milyon TL ye düşürdüler ve 5 yılda esit taksitlerle ödediler.

Gelelim yeni Vergi Borçlarına.

Beyler nasılsa rahata alıştılar, yine vergilerini ödemediler bu dönemde. Ve 2009 - 2012 arasında detayı aşağıda yazan incelemeler, denetlemeler ve mali kontroller sonucu cezaları ile beraber tam 199,6 Milyon TL cezaya carptırıldılar.

Bunu ben soylemiyorum. KAP'ta her 3 ayda bir yayınladıkları - en son 11 Nisan 2016 da RESMI olarak yayınlanan - Mali Tablolarda KENDİLERİ SOYLUYOR. Buyrun KAP Linki İsteyen bakabilir :

www.kap.org.tr/tr/sirket-bilgileri/ozet/958-galatasaray-sportif-sinai-ve-ticari-yatirimlar-a-s


TURKCE bilen herkes anlıyor. Biraz da boyadım kolaylık olsun diye :

Galatasaray'ın 123.588.798 TL + 75.989.725 TL olmak üzere toplam : 199.578.523 TL VERGİ ASLI ve CEZASI bulunmaktadır. Galatasaray Maliye Bakanlıgı'na Ben ettim sen etme diye başvurmuş UZLAŞMAK istemiş ve görüşmeleri sürmektedir (diyordu)

Bu UZLAŞMA döneminde TFF ye ve UEFA'ya VERGİ BORCU YOKTUR yazısı verenlerin geçmişlerine bir dua okuyalım önce. Ve NE OLDU bu uzlaşmanın sonucu görelim.

GS Kamuoyuna SAYGIYLA sunuyor ki : 199.578.523 TL lik VERGI BORCU, Maliye ile ANLAŞMA saglanarak 19.931.688,54 TL ye dusurulmustur. Tabii bu da taksitle ödenecek...

Peki MALIYE herkese aynı mı davranıyor ?

Daha once VERGI KACIRAN ve UZLASMA'ya giden herhangi bir kişi - kurum, bunu itiyad haline getirmişse, yani sürekli VERGI KACIRIYORSA, tekrar bu haktan yararlanabilir mi ?

Peki gecen yıl kabul edilen VERGI AFFI Yasası ile, VERGI ASLI nın silinmeyecegi belirlenmişken, Buyuk bolumu ( 84 Milyon TL ) vergi aslı olan bu VERGI BORCU nasıl 20 Milyon TL ye dusurulur ? VERGI ASLI nın 64 Milyon TL si hangi gerekceyle BIR KALEMDE SILINIR ?

Artık bana kimse bu ülkede ESITLIK, ADALET, HAK, HUKUK tan bahsetmesin.. Her kurus vergisini zamanında ödeyen diger Şirketler - Kulüpler, bir ay geciken vergi borcu nedeniyle kapısına Haciz Memurlarının dayandıgı kucuk esnaf, maası eline gecmeden vergisi kesilen işçi - memur 'un suçu günahı ne ?

Ben bu kadar anlatabiliyorum, yıllardır söylüyorum : Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış denilen FETÖ cüleri tasfiye ederken, 500 yıllık Sultani mezunlarının Devletin hangi makamlarında kimlere nasıl iltimas geçtikleri de araştırılsın...

BENDEN BU KADAR..