Portekiz basınında Galatasaray için flaş bir iddia gündeme geldi. Portekiz'in yüksek tirajlı gazetelerinden O Jogo, sarı - kırmızılıların Sporting Lisbon Teknik Direktörü Jorge Jesus'a teklif götürdüğünü yazdı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde gelecek sezon da Igor Tudor ile yola devam edeceklerini açıklamasına rağmen camia içinde Hırvat teknik adamdan memnun olmayan isimlerin olduğu biliniyor.

JORGE JESUS KİMDİR?

24 Temmuz 1954'te dünyaya gelen Jorge Jesus, sağ açık bölgesinde görev yapıyordu. Doğduğu yerin takımı Amador'da başlayan futbolculuk kariyerini 1990 yılında Almancilense takımında bitirdi.

Aynı yıl antrenörlüğe başlayan Jesus, 2008 yılında Braga'nın teknik direktörü oldu. Ardından Benfica'nın başına geçen Portekizli teknik adam 2009'dan 2015'e kadar bu takımı çalıştırdı. 2015 yılında sürpriz bir şekilde Sporting Lisbon'un başına geçti.

Jesus'un çalıştırdığı Sporting Lisbon, 33 haftası geride kalan ligde lider ve şampiyonluğu garantileyen Benfica'nın ardından 3. sırada bulunuyor.

Goalbien