KONSANTRASYON

Galatasaray Konsantasyonu iyi olunca, taraftarının önünde maça iyi başladı. Tolga'nın sakatlığı carole'nun cezalı oluşu erenin formsuzluğu....Geçen derbyi tam anlamıyla rezil oynayan takım, bu hafta sahasında olmasının verdiği özgüvenle, daha derli topluydu.Serdar- hakan Balta tandemi başarılı fakat esas sorun kanatlar, özellikle sağ kanat Sabri, ne hucumda ne savunmada yok. Böyle olunca bütün yük sol açık Yasin ve sağ açık Bruma'nın üstünde. Bunu artık ezberleyen karşı takımlar çok kolay durduruyor Galatasaray'ı. Linnes bu takımda sağ kanatta banko oynamalı, bu maçta da sol bekte iyi işler yaptı.
İlk yarıda ilk pozisyonda golü bulan Bursa'ya çabuk toparlanıp pozisyonlar bulup, golle cevap verdi. Wesley, Podolski ve Yasin işbirliği... Sneıjder eski Sneijder değil. Çok formsuz geçen senelere nazaran... İlk yarıdaki mücadeleye yakışmayan bir hakem vardı sahada. Bursa'nın attığı gol ofsayt ve Galatasaray'ın verilmeyen tartışmaşız penaltısı... Beş metre önündeki pozisyonu nasıl göremedi şaşırtıcı!
İkinci yarı daha istekli koşan, mücadele eden, bir Galatasaray vardı ve duran toptan müthiş Wesley' nin golü geldi. İlk yarıdaki kötü oyununu unutturdu. Sneijder, Bruma, Yasin'in enerjisi ve De Jong'un kalitesi... Selcuk çok koşuyor ve çok yıpranıyor. Geçen haftaki klübedeki tartışma sonrası dikkatli izledim Selçuk'u, kalitesi tartışılmaz ve bu takımın lideri ve kaptanı.
Kötü oynadığı zaman çok eleştirdim. Bu maçta çok mu iyi oynadı? Hayır ama çok mücadele etti. Taraftarın da isteği bu, mücadelesini ortaya koyunca kalitesi otomatik olarak ortaya çıkıyor.
Galatasaray Galatasaray gibi oynarsa özelikle fark yaratıyor ama yeterli değil bence Reikerink daha sert, dikine oynayan ve mücadeleci takımı tekrar yaratmalı yani 4 hafta evvelki takım gibi...
Bursa da eski Bursa değil çok zorlayamadı Galatasaray'ı... Galatasaray üç puandan çok özgüvenini ve psikolojisini tekrar kazandı. Arenada önümüzdeki haftalar neler gösterir merakla bekleyeceğiz.