Galatasaray Dergisi'nin 172. sayısında Genel Yayın Yönetmeni Tarık Ünlütürk, Brezilyalı savunmacıyla bir söyleşi gerçekleştirdi.

- Galatasaray'dan teklif geldiğinde fazla düşünmedim! -

Sarı kırmızılılara transfer olma sürecinden bahseden Maicon, "Porto, Portekiz’in en iyi kulübü. Sao Paulo da Brezilya’nın en büyük kulüplerinden bir tanesi. Gelmeden önce bana 'Türkiye’nin en büyük kulübü kim?' diye sorsalar şüphesiz Galatasaray derdim. Gelince de bunu gördüm. Galatasaray’ın teklifi geldiğinde fazla düşünmedim. Eşimle konuştuk ve Galatasaray’a gelme kararı aldık." dedi.

- O maçta gol atacağımı hissettim diyebilirim! -

Karabükspor maçındaki tartışmalı karar ve ardından attığı gol hakkında da konuşan Maicon, "O maçla ilgili bakışım, hakemin yaptığı hatadan dolayı. Bence hakemin verdiği penaltı kararı, doğru bir karar değildi. Sonuçta bütün hakemlere saygım var. Futbolcunun her zaman hakemlerle arasındaki ilişkiyi iyi ayarlaması gerekir. Çünkü sahada oyunu yöneten kişi onlar. Maç içinde gelişen bir tepkiydi belki de. O maçta gol atacağımı hissettim diyebilirim. Güzel de bir gol attım." şeklinde konuştu.

- Hedefimiz ligi şampiyon bitirmek! -

Lige çok iyi başkadıklarını belirten Brezilyalı oyuncu, "Ligin başında çok iyiydik. Yani başlangıç performansımız çok iyiydi. Şu an için söyleyeceğim birbirimize daha çok sarılmamız gerektiği. Mücadele futbolda çok önemli. Biz bu çıkışı mücadele ederek yakaladık. Öyle de devam etmeliyiz. Bunu yapacak güç bizde var. Bütün takımın hedefi ligi şampiyon bitirmek. Başaracak da güçteyiz." ifadelerini kullandı.