Östersunds - Galatasaray maçı ile Türk takımlarının Avrupa Ligi macerası başlıyor. Süper Lig'i dördüncü sırada bitiren Galatasaray, Avrupa Ligi'ne kalabilmek için iki ön eleme oynaması gerekiyor. Östersunds - Galatasaray maçı, Jamtkraft Arena'da oynanacak maçı yönetecek hakemi belli oldu. Peki Östersunds - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Maç şifresiz mi yayınlanacak?


ÖSTERSUNDS - GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçları başlıyor. Türkiye'den Galatasaray, İsveç'in Östersunds takımı ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İsveç'in Östersund takımına konuk olacağı ilk maçın hakemi belli oldu.
UEFA'dan yapılan açıklamada, 13 Temmuz Perşembe günü yapılacak Östersund-Galatasaray müsabakasında, İspanya Futbol Federasyonundan Juan Martinez Munuera'nın düdük çalacağı belirtildi. Karşılaşmada Munuera'nın yardımcılıklarını Diego Barbero Sevilla ve Cesar Manuel Noval Font'un yapacakları, dördüncü hakemlik görevini ise Mario Melero Lopez'in üsteleneceği duyuruldu. TSİ 20.00'da başlayacak Östersunds - Galatasaray maçı Kanal D ekranlarından naklen yayınlanacak.
Östersunds - Galatasaray ilk maçını 13 Temmuz'da deplasmanda, rövanş karşılaşması ise 20 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak.

Östersunds FK, İsveç'in Östersund kentinde kurulan futbol kulübü. 1996 yılında kurulmuştur. 2016 yılından bu yana İsveç'in en üst ligi olan Allsvenskan'da oynamaktadır. 1996 yılında kurulan kulübün teknik direktörlüğüne 2011 yılında İngiliz Graham Potter getirildi. Kulüp 2012 yılına kadar İsveç'in ikinci seviye ve altındaki liglerde mücadele etti. 2012 sezonu sonunda 1. Division'ı şampiyon tamamlayarak Superettan'a yükseldi. Superettan oynadığı ilk sezonu onuncu tamamlayan takım, 2014'te beşinci, 2015 te ise ligi ikinci tamamlayarak İsveç'in en üst ligi olan Allsvenskan'a yükseldi. Allsvenskan'a yükseldiği ilk yılda 42 puan toplayarak ligi sekizinci tamamladı. 2016 yılında İsveç kupası olan Svenska Cupen finalinde IFK Norrköping'i 4-1 mağlup ederek ilk kez kupanın sahibi oldu ve 2017-18 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazanarak ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etme şansını yakaladı.

GALATASARAY'IN ÖSTERSUNDS MAÇI ÖNCESİ BEKLEYENLER

Galatasaray, bu perşembe günü deplasmanda Östersunds ise UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçına çıkacak. Hazırlıklarına devam eden Galatasaray, bir yandan da transfer çalışmalarına devam ediyor. Galatasaray, pek tanınmayan Östersunds karşısında bazı dezavantajlı durumlara karşı nasıl bir önlem alacak merak ediliyor. İşte Östersunds maçı öncesi Galatasaray’ı bekleyen tehlikeler:

1-) SAHALARI SUNİ ÇİM

Karşılaşmanın oynanacağı Jamtkraft Arena’nın sahası suni çimle kaplı. Bilindiği üzere suni çim, normal çime göre daha kaygan ve top fazla sekmiyor. Sahanın kaygan oluşu sakatlık riskini artırıyor.

2-) RAKİP HER YÖNDEN HAZIR

İsveç Ligi’nde 2017-18 sezonu 14 hafta önce başladı ve halen devam ediyor. Rakip hem fizik kondisyon yönünden hem de kadro yönünden hazır. Galatasaray’da ise henüz hiçbir şey tam değil.

3-) SERT VE DİNAMİK

Fizik olarak zaten güçlü ve formda bir takım olan Östersunds, sert oyunuyla biliniyor. İsveç ekibinin diğer önemli özelliği ise takım halinde çok koşmaları ve ön alanda baskı uygulamaları.

4-) HAVA KARARMIYOR

Kuzey Kutbu’na yakın olan Östersunds’ta iklim koşulları son derece ilginç. Geceleri hava tam olarak kararmıyor. Bu da Galatasaraylı futbolcuların uyku sorunu yaşamasına neden olabilir.