Galatasaray'da bir lig maçında 11'de görev yapan en genç oyuncu olarak tarihe geçen 18 yaşındaki Ozan Kabak'ın aylığının asgari ücret (bin 603 TL) olduğu öğrenildi..

İstanbul'a ilk taşındığı dönemde Cennet Mahallesi'nde bir eve kiraya geçen genç futbolcu, Kasımpaşa maçına kadar antremanlara yürüyerek gelip gidiyordu. Ülkenin en yüksek puanlı okullarından Yaşar Acar Fen Lisesi mezunu olan 1.85 boyundaki stoperin, Fatih Terim'in isteğiyle artık tesislerde kalacağı bildirildi. Öte yandan Ozan'ın Kasımpaşa karşılaşmasında istatistikleri de bravo dedirtti..

UEFA'NIN DİKKATİNİ ÇEKMİŞTİ

Milli takımın alt yaş gruplarında toplam 39 kez resmi maça çıkan Ozan Kabak, bu mücadelelerde toplam 6 gol atmayı başardı. Ozan Kabak, 2017, 17 Yaşaltı Avrupa Şampiyonasının finallerinin ardından UEFA'nın resmi sitesinde yer bulmuştu oyuncudan övgüyle söz edilmişti..

YÖNETİM SATIYORDU TERİM BIRAKMADI

Gençler Avrupa Şampiyonası'nda dikkat çeken Ozan'ın sezon başında satılmak üzereyken teknik patron Fatih Terim tarafından engellendiği kaydedildi. Buna göre Atletico Madrid ve Leipzig'in sarı-kırmızılı kulübe teklif sunduğu hatta Atletico'nun 3 milyon euro artı bir sonraki satıştan yüzde 25 pay teklif ettiği bildirildi..

Başkan Mustafa Cengiz'in "Satsak mı acaba" dediği 18 yaşındaki futbolcu için Terim'in "Bu transfer çılgınlığı devam ederse 3-4 sene sonra 20-25 milyon euro'ya satılabilir. Değerinin altında gitmesin" ifadelerini kullanıp satışa onay vermediği gelen haberler arasında..

'ADINI DUYUNCA GÖZLERİM DOLUYOR'

Terim'in "Yıllardır bizimle oynuyormuş gibiydi" dediği Ozan için sosyal medyada methiyeler dizildi. İşte genç yıldız adayı için atılan tweet'lerden bazıları:.

"Aylardır günlerce videolarını izleyeceğim günü bekliyordum rüya gibi stoper" @onursekker,
"Galatasaray'ın Ozan Kabak adında çok ama çok büyük bir kazanımı oldu" @arslanoguzhan,
"Ozan Kabak ismini duyunca görünce gözlerim doluyor" @fergulation,
"Ozan çok iyiydi. Oyuna topu iyi sokan bir stopere dönüşmeli. Bravo" @cemuluer..


SELÇUK ŞAHİN'E GÖNDERME

Ozan'ın 2014'te eski Fenerbahçeli Selçuk Şahin için atmış olduğu bir tweet ortaya çıktı. Ozan, o dönemki yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:.

SÖZLEŞMESİ 2020'YE KADAR

Tam adı Ozan Muhammet Kabak olan oyuncu savunmanın ortasında, ön liberoda görev alabiliyor..

Ankara doğumlu genç yıldız, 1 Temmuz 2017'de Galatasaray'la profesyonel sözleşme imzaladı ve sarı-kırmızılı kulüple 30 Haziran 2020'ye kadar kontratı var..

2015'ten bu yana kulübün altyapısında yer bulan Ozan, sırasıyla 16 yaş altı, 17 yaş altı, 19 yaş altı ve 21 yaş altı takımlarında forma giydi.


Kaynak:Fotomaç