Hollandalı teknik direktörümüz Levski karşısında iyi bir maç çıkardıklarını söylerken, “Levski Sofya kendi liginde 9 maçta 7 galibiyet ile birinci sırada yer alıyor. İç sahada da henüz gol yemediler. Milli takımlara sadece iki oyuncu yolladılar. As kadrolarına yakın bir kadroydu. Bizde ise bir önceki maçın 11’inden sadece Selçuk İnan aynı pozisyonda oynadı. Diğer oyuncularım da kendilerini göstermek için bir şans buldular. Bunu da iyi kullandılar” dedi.

“OYUNA DAHA ERKEN ALACAKTIM”
Maçta pek çok ismin normal pozisyonları dışında yerlerde oynadığını vurgulayan Olde Riekerink, “Bu tip maçlar oyuncuları farklı pozisyonlarda görmek için fırsat. Martin Linnes sol bekte iyi bir iş çıkardı. Lionel Carole sol bekimiz fakat ona bir şey olduğunda onun yerine oynayacak oyuncuların performansını görmemiz gerekiyor. Linnes'in orada oynayabildiğini biliyorum. Daha çok sağ bek olsa da sol tarafta da kullanabileceğimizi gördük” ifadelerini kullandı.

89'da oyuna giren Mustafa Kapı'yı daha önce oyuna almayı planladığının altını çizen 53 yaşındaki teknik adam, “Maça baktığımızda zor bir karşılaşma oldu. Golü bulmak için çok çabaladılar. Biraz baskı yedik. Fakat daha önce dediğim gibi milli aralar altyapıdaki yetenekli oyuncular için A takım ile antrenmana çıkma fırsatı. Bizim için de daha geniş bir kadroyla çalışmak avantaj. Oyunculara şans vermek önemli. Mustafa Kapı bir önceki arada da bizimle beraber olmuştu. Onun için yeni değil. Tüm hafta takımla beraber çalıştı. İnceleme fırsatımız oldu. Gayet iyi bir iş çıkardı. Büyük oyuncularla çalıştı ve kendini iyi yönetti. Benim görevlerimden biri onun sağlığını da düşünmek. 2-0 ile baskı altında oyuna erken almak ters tepebilirdi. Antrenmanda kendinden büyük oyuncularla neler yapabildiğini görmüştük. Planladığımdan daha geç oyuna aldım. Tek nedeni ise rakibin baskı kurmasıydı” diye konuştu.

Galatasaray'daki altyapının kalitesine değinen Hollandalı teknik adam, “Galatasaray gibi bir kulüpte çok iyi altyapı eğitimi oluyor. Problem A Takımın hem çok sayıda hem de çok yetenekli oyunculardan kurulması. Genç oyuncular için kadroya girmek zor olabiliyor. Bu tip aralar fırsat doğuruyor. A takım ile devam etmese bile altyapı organizasyonunu Mustafa Kapı'yı kadroya alarak tebrik etmiş olduk. Bu tip yetenekli oyunculara sahibiz. Onları gelişimine katkı sağlayabiliriz. Bunun üstüne çalışmalıyız. Galatasaray olarak altyapıya yetenekli iseniz size büyük ilgi gösterdiğimizi vurgulamamız gerekiyor” dedi.

MUSTAFA’NIN CEVABI: ŞAMPİYONLAR LİGİ
Hem Mustafa'nın hem de onu yetiştiren antrenörlerin gurur duyması gerektiğini ekleyen Olde Riekerink, “Oyuncuların büyüme aşamasında 3-4 yıl çalışınca doğal olarak bir bağlılık hissediyorsunuz. Mustafa ile daha bu sabah konuştum. Bu kadar önemli bir olaydan sonra onu bilgilendirmem gerekiyor. Bütün bu olanlarla nasıl baş etmesi gerektiğini anlatmalıyız. Ona iki şey söyledim. İlk olarak başarılı olmasını istiyorum. Etraftan çok fazla reaksiyon alacak. Bunun altından kalkması lazım. ‘Neyi başarmak istiyorsun’ diye sordum. Cevap olarak ‘Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi oynamak istiyorum’ dedi. Mustafa'ya ‘Henüz 14 yaşındasın. Başarıya giden yol uzun bir yolculuk. İyi ve kötü zamanların olacak. Düşeceksin ama kalkmasını bileceksin. Sahip olduklarının keyfini çıkar ama bu senin amacın. Maçlarda da bunu bekliyorum. Bunları başarılı olmak için yapmalısın. Para ya da şöhret için değil’ dedim. Genç oyuncular şu an başardıklarının keyfini sürebilir ama bir yerde tökezleyecektir. O anda ayağa kalkması önemli” ifadelerini kullandı.

Mustafa'nın çok nazik bir çocuk olduğunu hatırlatan teknik direktörümüz, “Şu anın keyfini çıkaracak. Fakat kendi takımına dönecek. Takip etmeyi sürdüreceğiz. Onun da görevi her maçta yüksek performans göstermek. Altyapıdaki kalitenin standartını artık kendisi oldu. Çok disiplinli bir karakteri var. İyi bir takım oyuncusu ve tekniği de iyi. Başarı için her malzemeye sahip. Bundan bir bütün çıkarmak asıl meydan okuma olacak” diye konuştu.

“ŞANS VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Altyapıdan daha fazla ismi A takımda görmek istediğini vurgulayan Jan Olde Riekerink, “Kerem geçen sene de A takımla çalışıyordu. Maçta da gayet iyi oynadı. Birhan da aynı şekilde. Gökay'ın henüz 17 yaşında olduğunu unutuyoruz. Şans vermeye devam edeceğiz. A takıma çıkış yolunun daha da açılması için çalışıyoruz. Tabii ki iyi performans sergilemeyiz ama benim görevlerimden biri de takımın daha da aile gibi hissetmesi. Bunun üstünde de çalışmaya devam edeceğiz. Daha fazla genç oyuncuyu A takım antrenmanlarında görmek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.