Ara transfer döneminde en çok konuşulan isimlerden biri Lukas Podolski'ydi. Japonya'dan yıllık 8 milyon Euro'luk teklif alan Podolski, Galatasaray yönetiminin teklif edilen bonservis bedelini kabul etmemesinin ardından ''ben gideceksem kulübümde kazanmalı'' diyerek kulübün menfaatleri için bir servetten vazgeçti.

Lukas Podolski'nin yılan hikâyesine dönen transfer çalışmaları nihayet son buldu. Önce Çin kulüplerinin radarına giren, ardından Japon ekibi Vissel Kobe'den 8 milyon Euro'luk cazip bir teklif alan Alman yıldız, Galatasaray'da kalmayı tercih etti.

Podolski'nin bu kararı vermesinde Akhisar maçında sarı-kırmızılı tribünlerin gösterdiği olağanüstü sevgi gösterisinin yattığı öğrenildi. Türkiye'yi çok seven, çay içip tavla oynayarak insanların arasına karışan Alman futbolcu, sosyal medya üzerinden de kalması yönünde mesajlar aldı.
Alman yıldızın, önceki gün İstanbul'a gelen menajeri Nassim Touihri, Galatasaraylı yetkililere Vissel Kobe'nin teklifini iletti. Başkan Dursun Özbek hem Japon kulübünün teklifinin beklentilerin altında olması hemde Podolski'nin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, bunu reddetti. Kulübünün kararına saygı duyan Lukas Podolski ''ben gideceksem kulübümde kazanmalı' diyerek Galatasaray camiasının gönlünde taht kurdu.