Riekerink, yönetimle arasında soğuk savaş yaşaanan Wesley Sneijder'le ilgili de ilk kez konuştu.

İşte Jan Olde Riekerink'in öne çıkan açıklamaları...

- Biliyorsunuz geçen sene Fenerbahçe'yi yenip, kupayı alarak sezonu kapattık.

- Geçen sezon son 3 ayda takımın başında yer aldı. Diploma sıkıntısı vardı. Önce altyapının başına sonra A takımın başına geldim.

- Burada geçirdiğim 3 ayda kendi yöntemlerini takıma adapte etme imkanı buldum. Galatasaray'ın teknik direktörü olarak bu sezona da başladığım için çok mutluyum.

- Futbolcularıma söyledim. Bu sezon için en temel düşüncemiz şampiyon olmak. Oyuncularımla da bunu paylaştım. Galatasaray gibi bir üst takımın DNA'sında da bu vardır.

- Ana hedefimiz olarak şampiyonluğu söyleyebiliriz ama Türkiye Kupası'nı da unutmamak lazım.

'Artık benim sorumluluğumda'


- Takımı kurma, takımın daha iyi yerlere gelmesi adına Avrupa'da olmamak avantaj da olabilir. Geçen sene iyi bir örnek olarak verilebilir. Hafta sonu hafta içi maç oynuyorduk ve antrenman yapma fırsatı bulamıyorduk.

- Geçen sene son üç ayda geldim,. Oyuncular benim oyuncum değildi. Takımın fiziksel durumunun iyi olmadığını düşünüyordum. Şu an artık bu benim takımım. Gelecek-gidecek oyuncular. Antrenman metodları vs hepsi benim sorumluluğumda. Ancak bu durum bende kesinlikle baskı yaratmıyor. Bundan sonra olacaklar benim sorumluluğumda. En basit örneği yeni bir fitness antrenörümüz var. Onun alınmasını ben istedim.

'Sneijder konusu aile arasında'

- Wesley çalışmaya başladı. Antrenmanlarına devam ediyor. Şu an bizim oyuncumuz. Onun hırsından tutkusundan şüphemiz yok. Bütün oyuncularımızın antrenman düzeyinden hırsından memnunum.

- (Sneijder'in geç gelmesi ile ilgili) Tabii ki teknik adam olarak açıklanmam biraz geç oldu. Ama sonrasında tüm oyuncularıma tatilden dönmeleri için program yaptım. Önümüzdeki günlerde Nando kampa katılacak, Semih katılacak. Daha sonra Hakan, Selçuk gelecek. Bütün oyuncularımın kampa katılma tarihleri belliydi.

- Bazen tabii ki planladığınız, düşündüğünüz şeyler istediğiniz gibi gitmiyor. Bunu da bu şekilde düşünebilirsiniz. Bazen takdir edersiniz ki bazı konular aile içerisinde çözülmesi gereken konular. Bu konu ile ilgili çok detay veremeyebilirim. Sizin de anlayışına sığınıyorum.

- Kaç transferden çok mevkii olarak sizleri bilgilendirebilirim. Hamit, Dzmeaili ve Selçuk aramıza katılacak. Biliyorsunuz Emre Çolak gitti. O bölgeye bir takviye yapılabilir. Diğer yandan forvet ya da forvetler olarak takviye yapılabilir.