Yeni sezona iyi bir giriş yapan Galatasaray'da Serdar Aziz şaşkınlığı yaşanıyor. Sezona oldukça formda başlayan savunma oyuncusunun A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu tarafından İzlanda maçında kadro dışı bırakılması İgor Tudor'u şaşkına uğrattı. Yabancı oyuncu sınırı tartışmalarının uzağında Galatasaray forması altında gösterdiği iyi performansla ilk 11'deki yerini koruyan Serdar'ın bu durumu  tıpkı Tudor gibi taraftarları da şok etti.
  Maçı izleyen Hırvat hocanın bu şaşkınlığını gizleyemediği ve milli takım dönüşü Serdar Aziz'e moral vermek için özel görüşeceği belirtildi.
  Eskişehir'de oynanan kritik İzlanda maçında  Serdar Aziz'e şans vermeyen 72 yaşındaki rumen hoca, tercihini orta saha oyuncusu Mehmet Topal'dan yana kullandı. Cezası nedeniyle maçı tribünden izleyen Lucescu'nun bu kararını başta seyirciler olmak üzere spor yazarları da eleştirdi.
 Süper Lig'de oynanan  ilk 7 haftada da forma giyen başarılı stoper, deplasmanda oynanan Antalyaspor maçı hariç tüm  karşılaşmalarda  90 dakika sahada kaldı. Ayrıca 27 yaşındaki oyuncu Kasımpaşa maçında Batefimbi Gomis'e bir de asist yaptı.