Galatasaray'ın eski yıldızlarından Tomas Ujfalusi, sarı - kırmızılılara müjdeyi verdi. Galatasaray'ın 17 Mayıs 2000'de UEFA Kupası'nı kazanmasının yıl dönümünde Florya'da gerçekleştirilen kutlamalara katılan eski Çek yıldız, Galatasaray'ın bir süredir ilgilendiği Wilfried Bony hakkında bilgi verdi.

İngiltere'de Galatasaray'ın ilgilendiği isimlerle kulüp arasında gerçekleştirilen görüşmelere aracılık ede Ujfalusi, Bony'nin menajeri Dalibor Lacina ile Cenk Ergün'ü bir araya getirmişti. Bony hakkında da yönetime bilgi veren Ujfalusi, "Bony, Çin'e gitmek istemiyor. Manchester City'i ikna edebilirsiniz. O Galatasaray'da oynamaya hazır" dediği öğrenildi. 

Öte yandan Galatasaray'ın 28 yaşındaki futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak istediği ifade edildi. Sezonu İngiltere Premier Lig ekibi Stoke City'de kiralık olarak geçiren Bony bu sezon takımının formasıyla çıktığı 11 maçta 2 gole imza attı.

Avrupa futboluna Sparta Prag ile merhaba diyen Fildişili oyuncu ardından Vitesse'ye transfer oldu. 3 sezon Hollanda ekibinin formasını giyen Wilfried Bony buradan İngiliz ekibi Swansea City'nin yolunu tuttu. 2 sezon sonra ise Manchester City'e transfer oldu.

Goalbien